Met nog zes etappes voor de boeg hebben de renners vandaag hun tweede rustdag in de Tour. Team Jumbo-Visma is gisteravond, na een lange reis, al aangekomen bij het hotel in de Alpen waar de voorbereiding begint van de spannende slotfase op weg naar Parijs. We spraken even met Mike over de rustdag en zijn verdere programma.

Mike, ben je toe zo'n rustdag? "Vorige keer, bij de eerste, had ik er meer nood aan. Dat kwam vooral door mijn val. Nu voel ik me gewoon oké. Maar zo'n dag is altijd wel even lekker natuurlijk. En zeker nu, omdat we gisteren na de etappe nog vier in de bus hebben gezeten op weg naar ons hotel." Wat doe je vandaag? "Niet zo veel. We trainen wat, rusten wat en gaan dan eten. Er is ook een persmoment. Maar de belangstelling voor mij wordt wat minder. Daarna wacht de massage. We eten weer en tsja, dan is de dag weer om."

Criteriums
Etappewinst in Brussel, twee dagen gele trui, winst in de ploegentijdrit en een spilfunctie in de lead-out voor Groenewegen maken Mike tot een gewilde coureur voor de organisatoren van de Nederlandse criteriums in de twee weken na de afloop van Tour. Hij start in ieder geval maandag 29 juli in Boxmeer, dinsdag 30 juli in Surhuisterveen, vrijdag 2 augustus in Heerlen, donderdag 8 augustus in Oostvoorne en vrijdag 9 augustus in Maastricht.  

Grote koersen
Al snel na de Tour komt Mike weer uit in enkele voorname wedstrijden. Zondag 4 augustus is hij actief in Engeland waar hij start in de  klassieker Prudential Ride Londen. Als jonge prof liep hij daar nipt een grote zege mis. In de slotfase mocht een klein kopgroepje sprinten om de overwinning. De Luxemburger Drucker bleek net iets sneller dan Mike.

EK en Binck Bank Tour
Zondag 11 augustus rijdt hij met de Nederlandse selectie het EK in Alkmaar en maandag 12 augustus wacht in het Belgische Beveren aan de Binck Bank Tour, een etappewedstrijd door Nederland en België. Vrijdag 16 augustus ligt de eindstreep in Venray. Op weg daarnaartoe  passeert het peloton net niet de woning van zijn ouders. Net voor de bebouwde kom van Ysselsteyn gaan de renners rechtsaf richting Venray, maar Mike weet de weg!