Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft in zijn eerste Tour de France meteen een etappe gewonnen. Samen met Steven Kruijswijk zat hij in de eerste waaier, de groep met klassementsrenners. Helaas ontbrak daarin George Bennett die 's morgens nog op de vierde plaats stond. Op de licht hellende aankomst in Albi klopte Van Aert echte sprinters als Viviani, Ewan en Sagan.

Voor Jumbo-Visma was dit de vierde overwinning in 10 dagen!  Ook Steven Kruijswijk deed uiteraard goede zaken. Hij boekte tijdwinst op enekele concurrenten en klom in het klassement naar plaats 4. Zijn achterstand op leider Alaphilippe bedraagt 1:27.

Waaiers?
De geruchten over verwachte zijwind en zelfs windstoten op weg naar Albi zorgden ervoor dat er af en toe nerveus gereden werd. Het attent koersende Jumbo-Visma liet zien dat het ieder risico wilde vermijden door Steven Kruijswijk en George Bennett steeds bij de eerste tien van het peloton te houden. Tony Martin was weer een van de coureurs die ervoor zorgden dat de voorsprong van de koplopers eigenlijk nooit meer dan 3 minuten werd. 

Op de kant
Toen het in peloton echt in waaiers uit elkaar viel, bleef Mike bij Dylan Groenwegen. Mike belandde uiteindelijk in de tweede groep en arriveerde, met een achterstand van ruim 2 minuten als 72e. Via zijn oortje had hij het goede nieuws al gehoord. Even later mocht bij de NOS vertellen dat Groenewegen had aangegeven dat hij zich niet super voelde. Inderdaad 'ontplofte' Dylan op een slotklimmetje en moest hij met Mike afhaken. "We zaten te ver. Jammer voor Dylan. Maar mooi dat ik niet meer tegen Wout kan zeggen dat ik een rit heb gewonnen en hij niet."

"We kunnen niet allemaal bij de eerste tien zitten. Bovendien voelde Dylan zich niet top. Vandaar dat we op het beslissende moment net wat te ver zaten. Maar Wout maakt het toch schitterend af! En dan pakt Steven ook nog eens tijd. Kortom een goed dag."

Rustdag
Morgen hebben de renners een rustdag in Albi. De elfde etappe van woensdag is een vlakke rit van Albi naar Toulouse.
 
Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 10e rit: 72e
Algemeen klassement: 112e op ruim een uur
Ploegenklassement: 7e
Verreden kilometers:1847.5 km van de 3480 km
Verreden etappes: 10 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 171  (van de 176)
Morgen is het rustdag.