Steven Kruijswijk en George Bennett mochten vandaag geen tijd verliezen en Dylan Groenewegen moest op tijd arriveren in Brioude, dat was vandaag het strijdplan. Net als gisteren in de lastige rit naar Saint-Étienne lukt dat vandaag ook. In de etappe met veel hoogtemeters door de Auvergne kwamen Kruijswijk en Bennett  in het wiel van Mike (57e) in het eerste peloton over de eindstreep.

In deze groep zaten alle klassementsrenners. Amund Janssen  (144e) bleef de hele dag bij Groenewegen (143e). 6 minuten na  het peloton waarin Mike zat, kwamen ze in de derde en laatste groep binnen. In het algemeen klassement verandert niets.Vijftien vluchters
Vrij snel na de start ontsnapte een groep van vijftien renners die hele dag wegbleven. Aangezien niemand van hen een bedreiging vormde voor het klassement, kregen ze al snel een grote voorsprong. Jumbo-Visma was vertegenwoordigd door Tony Martin (15e), die in slotfase helaas moest afhaken. Uiteindelijk mochten Daryl Impey (Mitchelton) en Tiesj Benoot in Brioude sprinten voor de zege. Impey won gemakkelijk. De toeschouwers moesten daarna 16 minuten wachten op de komst van het eerste peloton met Mike en de klassementsmannen.Morgen dag voor sprinters?
Op weg naar Albi vinden de renners morgen opnieuw een geaccidenteerd terrein, maar de slotfase is vrij vlak, waardoor de sprinters waarschijnlijk opnieuw een kans krijgen. "Dat kan een prima dagje worden", volgens Dylan Groenewegen.

De pols
"Een echte wandeletappe was het niet voor mij", vertelt Mike. "Ik blijf jammer genoeg na de val van gisteren last houden van mijn pols. Maar uiteindelijk was het inderdaad een rustig dagje. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat Tony Martin in de kopgroep zou zitten. Maar zoiets kun je niet uittekenen. Tony zat gewoon op het goede moment op de goede plek."

 Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 9e rit: 57e
Algemeen klassement: 120e op ruim een uur
Ploegenklassement: 7e
Verreden kilometers:1630 km van de 3480 km
Verreden etappes: 9 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 171  (van de 176)
Morgen wordt de 10e etappe verreden van Saint-Flour  naar Albi over 217,5 km.