1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

 

"Het zal wel lukken vandaag", appte Mike vanmorgen. "Na de val van gisteren heb ik nog wel last van mijn hand en  mijn nek is wat stijf."  Tejay van Garderen, de man die gisteren tegelijk met Mike ten val kwam, verscheen niet meer aan de start. Gelukkig kreeg Mike de tijd om enigszins te herstellen.

De lastige achtste etappe voerde het peloton over 200 kilometer van Mâcon naar Saint-Étienne. De zeven klimmetjes van  tweede en derde categorie zorgden ervoor dat de meeste sprinters al snel de klassementsrenners moesten laten gaan en vervolgens in eigen tempo naar de streep reden. Mike  (148e)  bleef met Tony Martin en Amund Janssen bij Dylan Groenewegen. Hun achterstand op de ritwinnaar was ongeveer 26 minuten.


Sterke winnaar

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) bezorgde België een tweede ritzege. Hij koos vanaf het officiële startsignaal voor de vlucht en rondde deze af met een indrukwekkende solo. Aanvankelijk had hij Niki Terpstra, Ben King en Alessandro De Marchi mee in de ontsnapping. Julian Alaphilippe sprong in de slotfase samen met Thibaut Pinot weg uit de groep met favorieten en neemt de gele trui over van Gulio Ciccone.  Steven Kruijswijk had een goede dag en kwam samen met ploegmaat George Bennett binnen in het pelotonnetje met klassementsrenners. Hij staat nu 7e in het algemeen klassement.

Tour de L1mbourg
Na afloop de etappe mocht Martin, Mikes vader, in Tour de L1mbourg , het Tourprogramma van regionale zender L1, vertellen over de eerste week van de Franse ronde waarin hij zijn zoon een bekende Nederlander zag worden. (Bekijk het programma hier.)

"Ik ben de hele dag bij Dylan gebleven. Ja, inderdaad had ik wel last van stijve spieren, maar de laatste 60 km waren lekker ... in de grupetto. Morgen hebben we waarschijnlijk weer zo'n dag."

Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 8e rit: 148e
Algemeen klassement: 121e op ruim een uur
Ploegenklassement: 8e
Verreden kilometers: 1416 km van de 3480 km
Verreden etappes: 8 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 172)
Morgen wordt de 9e etappe verreden van Etienne  naar Brioude over 170,5 km