1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het treintje van Jumbo-Visma hield Dylan Groenewegen vandaag in de slotfase perfect van voren. Hoewel hij op het laatste moment uit het wiel van Mike werd gedrukt en daarom zelf moest aangaan, bleef hij Caleb Ewan en Peter Sagan nipt voor op de licht hellende aankomst! Voor Jumbo-Visma de derde overwinning in deze Tour. Mike stuurde de laatste meters uit en kwam als 28e over de streep. Even later kon hij met zijn ploeggenoten het succes vieren.

Wandeletappe
De langste etappe in deze Tour – liefst 230 kilometer – daags na de eerste aankomst bergop leverde op wat iedereen verwachtte: een wandeletappe. Stéphane Rossetto (Cofidis) en Yoann Offredo (Wanty-Gobert) zaten de hele dag in de zinloze, vroege vlucht. Gelukkig leverden de laatste kilometers een prachtig spektakel op.

Valpartij Mike
De rit van vandaag werd enkele kilometers na de start meteen opgeschrikt  door een valpartij waarbij ook Mike betrokken was. Bij een verkeerseiland  ging het mis. Mike zat even bij de vangrail op de grond, maar al snel stond hij op en kon hij verder rijden. Jumbo-Visma twitterde gelukkig binnen enkele minuten "He seems te be OK ans is back on his bike". Tejay van Garderen (EF) was het meest gehavend, maar ook hij kon weer opstappen.

Net nadat hij even is opgefrist, laat Mike al weten hoe het vandaag ging: "Door die valpartij heb ik last van mijn pols. Maar dat komt beslist goed. Bovendien had ik op het einde van de rit niet veel tijd om er last van te hebben. Ik wilde vroeg op kop komen, zodat Dylan veilig kon sprinten. Eigenlijk was het iets te vroeg, maar hij kon een wiel pakken en ... dat was net genoeg!"

Kaartje
Gistermorgen kreeg Mike bezoek van Maarten van Grambeeren.  In het tv-programma Vive le Vélo had Bert de Backer, ploegmaat van Mike bij Sunweb, zijn kaart getrokken uit de steekkaarten van de Tourdeelnemers. Mike weer voor de microfoon van Sporza  vertellen over zijn nieuwe status in het peloton.

Peel en Maas
Peel en Maas, het weekblad van de regio Venray is nu voor een groot deel gewijd aan het optreden van Mike in de Tour. Zelfs de opmaak is geel.

Criteriums
De eerste week van de Tour is nog niet voorbij, maar diverse media noemden al  twee criteriums die direct na de Tour op de komst van Mike mogen rekenen: Surhuisterveen ( dinsdag 30 juli) en Maastricht (vrijdag 9 augustus).

Mikes statistieken

Uitslag dagklassement 7e rit: 28e
Algemeen klassement: 114e op bijna 45 minuten van Ciccone
Ploegenklassement: 5e
Verreden kilometers: 825 km van de 3480 km
Verreden etappes: 7 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 174)
Morgen wordt de 8e etappe verreden een lastige heuvelrit van Mâcon naar Saint Étienne over 200 km.