In de lastige vijfde etappe bleef in de finale een uitgedund peloton over. Sagan was veruit de sterkste. Wout van Aert  - "Zou eigenlijk een lesje van Mike moeten krijgen" - kwam met zijn tweede plaats nog dicht bij de winnaar. 18 minuten later arriveerde Mike (168e) in een bus met o.a. Dylan Groenewegen en Amund Janssen.

In de bus
De rit in de Vogezen, met de eerste bergjes, bleek te lastig voor de sprinters. Op 50 km voor de meet lieten zij zich uitzakken om zo in een bus in eigen tempo naar Colmar te rijden. Mike en Amund bleven voor de zekerheid  bij Groenewegen. Sunweb probeerde de hele dag het pad te effenen voor Matthews, maar deze kwam er uiteindelijk niet aan te pas (7e).

Jumbo-Visma succesvol
Wout van Aert verkleinde zijn achterstand op geletruidrager Alaphilippe door de bonificatieseconden van zijn tweede plek. Hij is tweede op 14 seconden. Kruijswijk blijft derde op 25 seconden. Met een achterstand van 23 minuten is Mike nu 102e. Van Aert behoudt uiteraard zijn witte trui. De succesvolle ploeg heeft nog steeds de leiding in het ploegenklassement, waardoor Mike en zijn collega's morgen weer de gele rugnummers mogen opspelden.

Selectie EK
Vandaag is bekend gemaakt dat Mike met zijn ploeggenoten Tom Leezer en Dylan Groenewegen is opgenomen in de selectie voor de wegwedstrijd van het EK. Dit kampioenschap vindt plaats op 11 augustus in Alkmaar. Behalve de drie Jumbo-Visma's zullen voor Nederland aan de start staan Niki Terpstra, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld, Elmar Reinders en Dylan van Baarle.

Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 5e rit: 168e
Algemeen klassement: 102e op 23:15 van Alaphilippe
Ploegenklassement: 1e
Verreden kilometers: 825 km van de 3480 km
Verreden etappes: 4 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 176)
Morgen wordt de 6e etappe verreden, een bergrit van Mulhouse naar  La Planche des Belles Filles  over 160,5 km.