Glimmend
Met een big smile reed Mike rond het middaguur naar de start van de derde Touretappe. Niet alleen zijn gele trui glansde. Jumbo-Visma had ook oog gehad voor details: gele bril, gele sokken, gele handschoentjes, geel stuurlint, gele bidonhouders. De organisatie had zelfs zijn startplaatsje, naast alle dragers van truien, geel gespoten. Een droom bleef duren: in het geel op weg naar het echte land van de Tour.

Camera op leider
Al snel ontstaat er een kopgroep van vijf man: Wellens (Soudal-Lotto), Offredo (Wanty-Gobert), Rossetto (Cofidis), Ourselin (Total Direct Energie) en Delaplace (Arkéa-Samsic). Mike krijgt weer alle camera's op zich gericht als hij zich laat afzakken naar de ploegleiderswagen. Er wordt even gesleuteld aan zijn fiets en even later is hij weer op zijn vertrouwde plek voor in de groep, waar ploegmaats de koers controleren.


"De hele dag genoten, behalve het laatste uur"

Mike betaalde in de slotfase echter een prijs voor het hectische openingsweekend. In een interview direct na zijn finishpassage gaf hij aan dat hij vandaag niet de gewenste goede benen had. Bij de eerste klim liet hij dat zijn ploeggenoten weten, die doorgingen voor een eventuele gele  trui voor Van Aert en een goed klassement voor Kruijswijk. Lang klampte Mike aan bij de eersten, maar met een zwaai naar de camera die hem volgde als geletruidrager, gaf hij tenslotte aan dat het over was. In het gezelschap van Julien Simon reed zijn laatste kilometers in het geel op weg naar de finish, die hij onder applaus als 80e bereikte. Zijn achterstand was bijna vijf minuten. "En nu terug naar de realiteit. De hele dag heb ik genoten, behalve het laatste uur."

Van Aert op 20 seconden
In de lastige slotfase blijft vluchter Tim Wellens lang alleen voorop, maar ook hij is niet bestand tegen de demarrage van Julian Alaphilippe (Deceun inck) die iedereen verrast door niet de sprint op de slotklim af te wachten, maar solo in Épernay aan te komen en zelfs de gele trui van Mike over te nemen. Wout van Aert werd 9e op 26 seconden van de winnaar en staat in het algemeen klassement nu 2e. Zijn achterstand bedraagt 20 seconden, Kruijswijk en Bennette bezetten plaats 3 en 4 op 25 seconden. Van Aert behoudt de witte trui. Peter Sagan draagt nu de groene trui. Mike staat 4e in het puntenklassement.

Yellowsteyn
Mike mag dan vandaag zijn trui hebben verloren, in Ysselsteyn blijft men terecht trots op zijn prestaties. Bij zijn geboortehuis aan de Jan Poelsweg staat een groot spandoek met een foto van de geletruidrager en de tekst Welkom in Yellowsteyn.

Reactie van Mike.
Vanuit zijn hotelkamer, waar de gele trui op de stoel hangt, kijkt Mike even terug op een bewogen dag:

"Tsja, het is inderdaad wel een teleurstelling.Ik had gehoopt op nog twee dagen geel … Maar goed, we wisten van te voren dat het lastig ging zijn.
En dat was het inderdaad.
Met name de ploeg Deceuninck-Quik step maakte het ons moeilijk.
Daar komt bij dat ik me gewoon minder goed voelde na deze twee onvergetelijke dagen."Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 3e rit: 80e op 4:54
Algemeen klassement: 72e op 4:38
Ploegenklassement: 1e
Verreden kilometers: 436,5 km van de 3480 km
Verreden etappes: 3 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 176)