1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De ploegentijdrit Bruxelles-Brussel is op overtuigende wijze gewonnen door Mike en zijn ploegmakkers. Hierdoor krijgt het sprookje van gisteren een prachtig vervolg: Mike boekt zijn tweede etappezege en draagt een dag langer het geel. Ook de groene trui blijft in zijn bezit.

Lange tijd zag het ernaar uit dat het als eerste gestarte team Ineos een onklopbare tijd had gereden. Zelfs Deceuninck-Quick Step werd nipt verslagen. Team Jumbo-Visma vertrok om 16.15 als ploeg en  zette bij het eerste tussenpunt meteen de andere equipes op hun plaats. Jumbo was daar al 14 seconden sneller dan Ineos en ging zonder enige hapering verder. Amund Janssen, Laurens de Plus en Dylan Groenewegen moesten – na gedane arbeid – lossen. Bij de finish bleek dat er vandaag echt geen maat stond op Jumbo-Visma: 20 seconden voorsprong op Ineos.

Viermaal bloemen
Het openingsweekend van de Tour kon niet beter verlopen voor Mike, maar ook Wout van Aert mocht lachend het podium op om de witte trui in ontvangst te nemen. Mike stond viermaal met de bloemen zwaaien: winst in de ploegentijdrit, drager van de gele trui, drager van de groene trui en winst in het ploegenklassement. In het algemeen klassement heeft Mike 10 seconden voorsprong op zijn ploeggenoten Van Aert, Kruijswijk, Martin en Bennett. Moscon (Ineos) is vijfde op 30 seconden. Door de goede prestatie van vandaag neemt Steven Kruijswijk ook afstand van zijn concurrenten voor de eindzege in Parijs.

Voorbereiding
Het succes van Team Jumbo-Visma heeft ongetwijfeld te maken met de perfecte voorbereiding op het onderdeel tijdrijden. Afgelopen woensdag deden de renners  een laatste test op vliegbasis Woensdrecht. Vandaag, in de schaduw van Atomium, resulteerden alle inspanningen in een schitterende zege en het behoud van de gele trui. Mikes twijfel over de kwaliteit van het gele tijdritpak bleek gelukkig ongegrond.

Bezoekersaantal site
Gisteren telden we een recordaantal bezoekers op de site: ruim 7000 mensen wilden weten wat de officiële van Mike te melden had over zijn zege in Brussel. 17000 mensen raadpleegden zijn gegevens op www.procyclingstats.com. Foto's van de Tour zijn op deze site te vinden onder de knop Tour 2019.

Roelanzia
Meteen na Mikes zege in openingsetappe werd  supporterslokaal Roelanzia aangepast: gele ballonnen en een aangepaste verlichting gaven aan dat dorpsgenoot  Mike voor een stunt had gezorgd. Na de drie etappezeges van Peter Winnen in de jaren tachtig, kon Ysselsteyn weer  juichen voor een overwinning en zelfs een gele trui. Als rond 21.00 uur de bus vanuit Brussel terugkeert en de supporters met gejuich worden ontvangen, kunnen de naar Ysselsteyn afgereisde media aan het werk. En het bleef nog lang gezellig op het terras waar onder het geluid van de plaatselijke kermis de glazen werd geheven op Mike, wiens gele trui over over enige tijd in zijn supporterslokaal te bewonderen zijn.

Dat een geletruidrager het druk heeft, blijkt ook uit het feit dat Mike pas om 22.00 uur een reactie kan plaatsen op 'zijn' site.

"Ik lig net in bed en zie dus echt niet alle Tourpraatprogramma's. Zo'n gele trui dragen is écht heel speciaal. Ik krijg ontzettend veel media-aandacht, alle internationale media willen iets van me weten. Het is nog steeds ongelooflijk wat er gisteren is gebeurd. En daar komt nu bovenop onze winst in de ploegentijdrit! We hadden het van tevoren wel gehoopt, maar wisten ook dat het een flinke uitdaging ging worden. Morgen mag ik weer in het geel vertrekken. Het zal een heel zware rit worden. In ieder geval de finale."

Mikes statistieken
Uitslag dagklassement 2e rit: EERSTE
Algemeen klassement: EERSTE
Ploegenklassement: EERSTE
Verreden kilometers: 221,5 km van de 3480 km
Verreden etappes: 2 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 176)
Morgen wordt de 3e etappe verreden van Binche naar Épernay over 215 km