Een valpartij van de verwachte etappewinnaar Dylan Groenewegen in de laatste twee kilometers van de eerste etappe leek de gedroomde scenario van Jumbo-Visma compleet te verstoren, maar lead-out man Mike hield zijn hoofd koel. Hij koos slim de linkerzijde van de weg om naar voren te rijden en klopte op meesterlijke wijze – in een adembenemende sprint – Sagan, Ewan, Cobrelli en Matthews. Mike had het meteen begrepen: winst en geel!

Met petje naar bed
Terwijl Mike gehuldigd werd en als eerste Nederlander na dertig jaar weer de gele trui mocht dragen, werd de site binnen www.miketeunissen.nl binnen enkele minuten tweehonderdmaal geraadpleegd, terwijl er alleen nog maar een titel te lezen was. Een Haelense supporter meldt zelfs: "Dat wordt slapen met mijn Mike Teunissenpetje op!"

Bier in Brussel
Intussen begon in Brussel een buschauffeur zich zorgen te maken. Hij had de meegereisde supporters van Mike en Wout Poels gratis bier beloofd als een van die twee zou winnen …

Historische zege
Met zijn overwinning schrijft Mike geschiedenis. Hij is de eerste Nederlander na Eric Breukink die weer in het maillot jaune het Tourpeloton mag aanvoeren. Dertig jaar geleden was Breukink proloogwinnaar. En daarmee geletruidrager.

Geel en groen
In het algemeen klassement heeft Mike vier seconden voorsprong op Sagan. Ewan staat derde op  zes tellen. Ook de groene trui hangt officieel om de schouders van Mike, die morgen uiteraard in het geel van start gaat. Peter Sagan die onderweg een puntensprint won, heeft daardoor evenveel punten verzameld als Mike  en zal morgen starten in het groen.

Voorspel etappeverloop
De openingsetappe rond Brussel kende een voorspelbaar verloop. Nadat het duizendkoppig publiek, onder wie de meegereisde supporters van Mike, de renners een indrukwekkende start had bezorgd, reden enkele vluchters weg die vooral uit waren op het veroveren van de bolletjestrui. Deze was uiteindelijk voor Greg van Avermaet. Toen het peloton in de slotfase weer compleet was, kwamen de treintjes in actie. Dat van Jumbo-Visma was goed te volgen op tv, niet alleen door de geel-zwarte truien, maar ook door de Noorse kampioenstrui van Amund Jansen. In de slotfase kwam Dylan Groenewegen helaas ten val en brak hierbij zijn stuur. Mike verraste vervolgens iedereen door in een direct duel de snelle mannen achter te laten. Een droom werd werkelijkheid: even later ontving hij uit handen van Eddy Merckx de gele trui. 

Het mooiste geel
Zondag gaat de Tour verder met een ploegentijdrit over bijna 28 kilometer door de straten van Brussel. Jumbo-Visma start natuurlijk in het geel-zwart, maar het mooiste geel, zonder zwart, draagt Mike.

Om halfelf pas was Mike in staat te reageren op de bizarre gebeurtenissen van deze dag: "De hele mallemolen is op me afgekomen Dit is echt een ongelooflijke dag! Het was en is niet te begrijpen hoe druk het is. Het meeste zullen de fans wel hebben meegekregen via alle media en de interviews die ik daar heb mogen gegeven. Voor mij is het gewoon niet te bevatten. Maar morgen gaan we weer zo hard mogelijk rijden. 's Morgens ga ik eerst even uitrijden op de rollen. Daar ben ik namelijk nog niet aan toegekomen ..." Mikes statistieken

Uitslag dagklassement 1e rit: EERSTE
Algemeen klassement: EERSTE
Ploegenklassement: EERSTE
Verreden kilometers: 194,5 km van de 3480 km
Verreden etappes: 1 van de 21 etappes
Renners Team Jumbo-Visma in koers: 8 renners
Totaal aantal renners in koers: 176  (van de 176);
Morgen wordt de 2e etappe verreden van een ploegtijdrit in Brusselover 27.6 km.