1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Van de enige spannende fase in de kampioensstrijd kregen de toeschouwers in de finishstraat nauwelijks iets mee. Het grote scherm met de tv-beelden viel in de slotfase van de koers uit. Daardoor zagen ook de meegereisde supporters van Mike niet dat de dappere ontsnappingspoging van Elmar Reinders strandde, net als die van Koen de Kort. Een massaprint diende zich aan, met Mike in een verrassende rol.

Lead-out
Taco van der Hoorn en Mike fungeerden als lead-out voor Danny van Poppel. Mike kwam op kop uit de laatste bocht, trok vol door en zag Van Poppel veel te vroeg aangaan. Hij viel dan ook 110 meter voor de streep stil en maakte het Fabio Jakobsen (Deceuninck) zo gemakkelijk om het rood-wit-blauw te veroveren.

25e
De tweede plaats van Van Poppel stond maar even in de uitslag. Zijn actie om Ramon Sinkeldam achter zich te houden leverende hem namelijk een diskwalificatie op, zodat Moreno Hofland (EF) van Bas van der Kooij (Monkey Town) mee mochten naar de huldiging. De eerste renner Jumbo-Visma was een uitbollende Mike op plaats 25 …

Saai

Voor de wedstrijd gaf Mike al aan in een NOS-interview dat het parcours beslist niet selectief was. Bijna 200 km reden 9 vroege vluchters vooruit en gebeurde er verder niets.  Hun maximale voorsprong was bijna 10 minuten. Jumbo-Visma had Jos van Emden en Koen Bouwman van voren.

Drie maal lek
De supporters die vanuit Ysselsteyn per fiets naar Ede onderweg waren, misten dus niets. Bovendien hadden ze genoeg te doen, want driemaal klonk de kreet "Lek!".

Onderweg van Ede naar huis vertelt Mike zijn relaas: "Ik ben best teleurgesteld over het resultaat. Er zit niets anders op dan meteen om te schakelen en vooruit te kijken naar de mooie weken die nu komen in Frankrijk. Ik voelde me vandaag erg goed en niemand anders van de ploeg voelde zich onder de wedstrijd verder goed. Het was duidelijk dat ik zou sprinten. In de laatste kilometers kwam Danny echter vertellen dat hij zich toch ook  goed voelde en wilde sprinten. Ik heb me dus geschikt in de rol van sprintvoorbereider. Op kop kwam ik uit de laatste bocht om ervoor te zorgen dat Danny op 200 meter van de meet op topsnelheid eruit zou komen. Hij ging echter al veel eerder over mij heen. Te vroeg …, zo bleek uiteindelijk."