Zondag reizen diverse supporters naar het Gelderse Ede waar Mike om 12.00 uur als een van de favorieten start voor de strijd om de kampioenstrui. De renners rijden 9 ronden van ongeveer 25 km. Rond 17.00 uur weten we wie een jaar lang met het rood-wit-blauw mag rijden.

Aandacht
De site Wielerflits noemt Mike zelfs topfavoriet en wijst hiervoor op zijn prachtige resultaten van de afgelopen maanden. De toegenomen aandacht voor Mike blijkt ook uit zijn optreden in een wielercafé in Vlijmen. Maandag 1 juli is hij daar aanwezig om met o.a. Danny Nelissen en Jeroen Blijlevens vooruit te blikken naar de Tour de France. (Stichting WielerWereld Vlijmen).

Klimmetjes
De route die hier en daar een klimmetje heeft, voert de renners van Ede via Bennekom naar keerpunt Wageningen waar de renners ook een stukje over de befaamde Berg rijden. De laatste honderden meters voor de aankomst in Ede lopen enigszins bergop.

Jumbo-Visma
Jumbo-Visma verschijnt met een sterke afvaardiging in Ede: Lennart Hofstede (5), Taco van der Hoorn (6), Lindeman (7), Eenhoorn (8), Teunissen (9), Roosen (10), Tolhoek (11), Van Emden (12), Leezer (13), Van Poppel (14)
De volledige startlijst staat hier.

Laatste winnaars
Vorig jaar in Hoogerheide verraste Mathieu van der Poel in de slotfase de snelle mannen Danny van Poppel en titelverdediger Ramon Sinkeldam. Mike werd vijfde. In 2016 was de titel voor Groenewegen, in 2015 voor Terpstra en in 2014 voor Langeveld.

Tv
NPO 1 geeft zondag vanaf 15.20 uur live verslag van de titelstrijd.

Zaterdag komen we met de mannen van de ploeg bij elkaar. Dat is bij iedere koers het geval. We horen zaterdag wel hoe iedereen zich voelt en dan maken we een mooi wedstrijdplan. Het namelijk niet zo dat we zo'n plan al weken van tevoren klaar hebben liggen. Ik ben echt benieuwd naar het koersverloop van zondag, want het kan verschillende kanten op. Donderdag hebben we het parcours in ieder geval al  verkend met de ploeg. In principe zijn Jakobsen en Bol voor mij de favorieten. Ik verwacht namelijk een sprint van een grotere groep. Maar er zijn nog andere mannen om in de gaten houden, Terpstra en Langeveld bijvoorbeeld. Dat zijn renners die ieder jaar een rol spelen bij het NK.