Hoewel de meeste renners al bekend waren, kwam er vandaag toch nog een verrassing uit de bus. Mike krijgt in de Tour de France namelijk gezelschap van de Belgen Wout van Aert en Laurens de Plus. Samen met de kopman Steven Kruijswijk en Georg Bennett en de sprinttrein met de Noor Amund Jansen, Tony Martin en Dylan Groenewegen staat er in Brussel een bijzonder sterk achttal aan de start.

Een team met zowel grote sprint- als ook klassementsambities. In 2018 leverde deze formule al een vierde en een vijfde plaats op in het algemeen klassement en twee sprintoverwinningen van Dylan Groenewegen. Primoz Roglic -de nummer drie en tweevoudig ritwinnaar van de Giro - slaat de Franse rittenkoers dit jaar over. Hij komt te vermoeid uit de Ronde van Italië. Ook Robert Gesink, gevallen in Luik-Bastenaken-Luik, is nog niet in competitie en zal dus niet van start gaan.

Het team rekent dit jaar opnieuw op de rappe benen van Groenewegen en voor het klassement op klassementsrenner Steven Kruijswijk. Groenewegen krijgt vooral steun van Mike, Amund Jansen en de Duitser Tony Martin. De Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belgische Tourdebutanten Wout van Aert en Laurens De Plus gaan vooral Kruijswijk bijstaan. Al gaat van Aert ook af en toe een handje toesteken in de sprinttrein.

Van Aert zet in de Tour een volgende stap in zijn carrière. Hij maakt zijn debuut in een grote ronde. De 24-jarige renner uit Herentals neemt deze week deel aan het Criterium du Dauphiné. “Wout is klaar voor die volgende stap”, verklaart Merijn Zeeman, sportive director van Team Jumbo-Visma.