Mike snelt met Jumbo-Visma-ploeggenoten naar overtuigende zege in Hammer Series

Jumbo-Visma heeft overtuigend de winst gepakt in de Hammer Series Stavanger. In de Chase, het slotnummer van de Hammer Series, startte de ploeg als leider in de rangschikking met een voorsprong op de andere teams. Tijdens de rit gaven Mike en zijn ploeggenoten de leidersplaats niet meer uit handen en zo konden zij juichend over de streep in Stavanger rijden. Voor de Jumbo-ploeg betekende dit de eerste zege in de Hammer-reeks. Team Sunweb werd tweede op 17 seconden. De laatste podiumplek was voor Mitchelton-Scott, dat daarvoor een heftige strijd moest voeren met Team Ineos en CCC. 

De ploeg
De sterke equipe van Jumbo-Visma  bestond uit Mike, Jonas Vingegaard, Pascal Eenkhoorn, Dylan Groenewegen en Amund Jansen. Maarten Wynants zat vandaag achter het stuur van de ploegleiderauto.

Eindzege
De winst van Jumbo-Visma in de Climb van vrijdag en de zesde plaats in de Sprint van zaterdag zorgen ervoor dat Mike en zijn ploeggenoten als eerste mochten vertrekken in de A-finale waarin de beste 8 teams uitkwamen. De door Mike voorspelde zware opdracht werd echter succesvol afgerond met een verdiende  eindzege.
Direct na de finish appte Mike al dat hij zeer tevreden was met het resultaat van vandaag.

"Zoals verwacht was het erg zwaar onderweg. Dat kwam vooral doordat we de voorgaande dagen in de benen hadden. We kregen gedurende de drie ronden steeds het tijdverschil met Sunweb door. Dat had een achterstand van ongeveer 30 seconden. Eigenlijk ging het gewoon zoals we hadden gepland en zo pakten we een mooie overwinning!"


Back to Top