1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In iedere van de 10 ronden van Hammer Sprint konden de renners vandaag punten scoren voor hun ploeg. In de tweede ronde leek voor Jumbo-Visma alles volgens plan te verlopen: Mike pakte de  4e plaats , Dylan Groenewegen de 6e. Direct na de sprint brak echter  het peloton en bleken Mike en Dylan met veel 'sprinters' in de tweede groep te rijden. Door het te verwachten gebrek aan samenwerking slaagde niemand van hen erin om weer een actieve rol in de koers te spelen.

Deceuninck-Quick Step domineerde de wedstrijd door veel punten te pakken met Hodeg en Martinelli.  Sunweb werd tweede voor Mitchelton-Scott.

Jumbo-Visma blijft leider
Voor Jumbo-Visma zaten Pascal Eenkhoorn, Amund Jansen en Maarten Wynants van voren en pakten behoorlijk wat punten.  De ploeg eindigde daardoor in de sprintkoers als 6e. Door de mooie overwinning in de Hammer Climb van gisteren en de zesde plaats van vandaag behield de ploeg de leiding in het algemeen klassement. Hierdoor starten Mike en zijn ploegmaats morgen als eerste team in de slotrit, de Hammer Chase.

Hammer Chase
Op basis van het teamklassement na twee dagen is  het veld voor de Chase in twee groepen opgedeeld. In de topgroep vertrekt Jumbo-Visma, de nummer 1 van het klassement,  met een vaste voorsprong van 30 seconden op de nummer 2 (Team Sunweb), 58 seconden op de nummer 3 (Mitchelton-Scott) enzovoort (foto). De ploeg die als eerste over de finish komt, wint de Hammer Series.


"Ja, gelost, met Dylan …", laat Mike meteen na de wedstrijd weten. "Als je in de tweede ronde helemaal kapot bent van het sprinten en er komt meteen een klimmetje waar iedereen die niet gesprint heeft, fris over gaat, dan is het best moeilijk om mee te gaan. Als je even later om je heen kijkt, ontdek je dat je in de tweede groep zit met alle andere sprinters ... Morgen mogen we als eerste starten. Er rijden echt sterke ploegen achter ons. Er wacht ons dus een hele uitdaging!