Sprintzege van Mike bezorgt Jumbo-Visma overwinning in Hammer Climb

Een verbluffende sterke sprint van Mike in de slotklim bezorgde Team Jumbo-Visma de overwinning in de Hammer Climb. Lotto-Soudal pakte de tweede plaats voor Bora-Hansgrohe. De statistieken met de wattages die Mike kon leveren op weg  naar een "amazing victory" geven duidelijk aan hoe sterk hij vandaag in Noorwegen reed. "Och, dat zijn mooi dingen voor de trainingsexperts onder ons", volgens Mike, die na de Vierdaagse van Duinkerke gewoon doorgaat met winnen.

Punten sprokkelen
Na zes rondes leek de dagzege van de klimrit in Stavanger een prooi voor Bora-Hansgrohe of Lotto-Soudal. Bora pakte zes keer op een rij de meeste punten  dankzij onder meer Sam Bennett, die uiteindelijk op ruime achterstand arriveerde. Bjorg Lambrecht bleef meevechten en pakte met tweede en derde plekken telkens veel punten voor Lotto-Soudal. Op de achtergrond sprokkelde de mannen van Jumbo-Visma wel ijverig puntjes.

Steeds van voren 
Bij de eerste doorkomst was Mike al 5e. In vrijwel ieder kopgroep zat hij, met wisselende ploeggenoten. Daardoor zagen we de ploeg in de puntenstand telkens opschuiven richting podium. Indrukkend was Mikes actie in ronde 7 toen hij als enige van de kopgroep uit de greep van de achtervolgers wist te blijven en met zijn eerste plaats 100 punten scoorde.

Slotsprint voor Mike
In de spannende eindfase van de koers werd duidelijk dat de dubbele punten van de tiende en laatste sprint beslissend zouden zijn. Jumbo-Visma zat met Mike, Jansen en Eenkhoorn in de vuurlinie en haalde door de door zege van Mike de teamoverwinning  binnen.

Onze tactiek was simpel: altijd meezitten en dan punten pakken met verscheidene renners. Je hoeft niet per se de sprints te winnen in deze zware wedstrijd. Ja, het was echt superzwaar. Het is eigenlijk alleen maar volle bak sprints en … zonder herstel dan, want echt, het gaat zo hard!", vertelt Mike direct na de huldiging.

Zaterdag rijdt Mike met o.a. Dylan Groenewegen de Hammer Sprint .

Back to Top