Hammer Series met Mike weer in vertrouwde geel-zwart

Na drie dagen – vooraan in het peloton – in een roze leiderstrui over de wegen rond Duinkerke te hebben gekoerst, staat Mike vrijdag in het vertrouwde geel-zwart aan de start van de Hammer Series in het Noorse Stavanger. Met ploeggenoten Dylan Groenewegen, Amund Grøndahl Jansen, Pascal Eenkhoorn, Jonas Vingegaard en Maarten Wynants levert hij drie dagen strijd met andere wielerploegen op verschillende onderdelen.

Ploeg
Elke dag komen vijf renners van Jumbo-Visma in actie bij de Hammer Series, een wedstrijdenreeks die geen individuele winnaar kent, maar de ploeg die de meeste punten verzamelt.

Onderdelen
De Hammer Series vinden net als vorig jaar plaats in Stravanger, Zuid-Limburg en Hong Kong. Aanstaande vrijdag is de Hammer Climb, zaterdag de Hammer Sprint en zondag de Hammer Chase. De startvolgorde voor de Chase wordt bepaald door bonificatieseconden die een ploeg heeft behaald bij de Climb en Sprint.

"Alle drie de dagen kom ik in actie", zegt Mike voor zijn vertrek naar Noorwegen. "Nog nooit heb de Hammer gereden, maar de wedstrijd schijnt wel lastig te zijn. Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd hoe het zal gaan na Duinkerke. Mijn overwinningen daar hebben mij veel reacties opgeleverd. En dat is alleen maar mooi. Na Noorwegen gaan we op hoogtestage, waarna de ZLM Tour en het NK in Ede nog op het programma staan voordat de Tour begint."

Tv
De wedstrijden in Noorwegen zijn live te volgen via de website van organisator Velon: vrijdag vanaf 19.00 uur, zaterdag vanaf 16.15 uur en zondag vanaf 15.50 uur.

 

Back to Top