Ritwinst en eindklassement voor Mike in Vierdaagse van Duinkerke

Mike heeft niet alleen het eindklassement gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. Hij won ook nog eens de zesde een laatste etappe van Roubaix naar Duinkerke over 187 kilometer. De ritwinst kwam tot stand door een magistrale zet van Dylan Groenewegen. Op het moment dat Mike aan zijn lead-out begon op vierhonderd meter van de meet, hield Groenewegen de benen stil. Mike schoot weg uit het peloton en hield op de meet een dikke fietslengte over. Groenewegen, die spurtte op een leeglopende voortube, werd tweede. Daarmee gaat de teller van het aantal profzeges deze week van één naar vier.

Dominantie Jumbo-Visma

Het Team Jumbo-Visma wint op zes dagen tijd vijf ritten (Groenewegen drie en Mike twee). Daarbij komt nog eens het eindklassement, de groene puntentrui (ook voor Mike) en het ploegenklassment. We kunnen spreken van een dominantie van Jumbo-Visma in de Vierdaagse van Duinkerke.

Slotrit op een regenachtige dag

Een kopgroep van zes kleurde een troosteloze en regenachtige dag in de regio Duinkerke. De Nederlander Elmar Reiners was mee, samen met Touzé, Frison, Hoelgaard, Kasperkiewicz en Raïm. Jumbo-Visma controleerde echter de ontsnapping en wist dat opnieuw perfect te timen. De ploeg hield Mike en Dylan Groenewegen steeds goed van voren.

Plan of géén plan ?

De slotkilometers verliepen redelijk normaal. Amund Grøndahl Jansen deed zijn goed werk tussen kilometer drie en één van de meet. Of het nu een plan was of niet maar op het moment dat Mike aanzette hield Groenewegen zijn sprintersbenen een moment stil. Teunissen keek op tweehonderd meter van de meet achterom en zag tot zijn verbazing een kleine voorsprong. Hij zette nog eens extra aan en won al lachend en wijzend naar Groenewegen zijn twee etappe. Groenewegen sprintte nog naar een tweede plaats.

Mike: “Het was een lastige dag en we hebben hard moeten rijden om de kopgroep terug te halen. De jongens hebben mij en Dylan perfect afgezet, waarna ik de sprint aan zou trekken voor Dylan. Toen ik omkeek, zag ik een gat en ben ik maar door gesprint. Het was niet de bedoeling om de sprint op deze manier uit te voeren, maar door een lekke band van Dylan pakte het zo uit.”


Het automatisme in de sprinttrein

Ook ploegleider Nico Verhoeven kijkt met een goed gevoel terug op de etappe van vandaag en de succesvolle week van de ploeg.

“Het was vandaag een dag met twee doelen. Het binnenhalen van het eindklassement met Mike en Amund, maar ook het sprinten met Dylan was een prioriteit. Het was een goede lead-out, maar door een lekke voorband nam Dylan geen risico en kreeg Mike de ruimte. Dit heeft hij perfect opgepakt en afgemaakt. Ik denk dat we met vijf etappezeges en de eerste en tweede plek in het algemeen klassement erg gelukkig mogen zijn. Met het oog op de Tour de France hebben we bewust voor deze koers gekozen, omdat je hier vier kansen op een massasprint had. Met vier jongens die de Tour zullen rijden konden we hier onze sprinttrein oefenen. Het voordeel was hier dat er geen WorldTour peloton aan de start stond, waardoor we ook zonder topvorm het automatisme in onze sprinttrein konden verbeteren. Dat is goed gelukt.”
Back to Top