Mike snelt glansrijk naar zijn tweede profzege

Zijn eerste profzege behaalde Mike op 11 augustus 2015 in Bourg-en-Bresse. In de 3,8 km lange proloog van de Tour de l'Ain was hij de snelste. Vandaag liet hij zijn tweede profzege bijschrijven en wellciht volgt morgen de derde als hij het eindklassement kan binnenslepen. Klassementsleider Mike was vandaag in de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke in de sprint in Cassel sneller dan Clement Venturini en ploegmaat Amund Grøndahl Jansen. In het klassement staat hijn 14 seconden voor op ploegmaat Jansen en 22 tellen op de Belg Jens de Keukeleire.

Team Jumbo-Visma heeft controle

Vrijdag baalde Teunissen nog dat hij naast de winst greep, maar vandaag had het Team Jumbo-Visma de touwtjes in handen en controleerde de koers. In deze rittenkoers telt de ploeg nu vier zeges op vijf dagen. Al vroeg in de koers ontsnapten er vier renners. Lasse Norman Hansen, Tony Hurel, Lionel Taminiaux en Julien Trarieux kregen bijzonder veel ruimte van het peloton. De voorsprong van viertal kwam zelfs tot boven de vijf minuten uit. In de laatste dertig kilometer kwam de reactie het peloton op gang en tien kilometer waren de vier er aan voor de moeite.

Veel renners probeerden het, maar Jumbo-Visma neutraliseerde elke aanval. De geel-zwarte brigade legde het tempo zo hoog dat er steeds meer renners afhaakten. Vooral Tony Martin liet zich in deze fase gelden en zette zich steeds weer met forse lenderukken op kop van de groep.

Martin en Jansen, belangrijke pionnen

Toen ook Jansen in de laatste drie kilometer de tempo omhoog joeg bleven er slechts twee renners over in zijn wiel: Venturini en Mike. De Noor zette zich op kop en Mike rondde het ditmaal perfect af. Hij pakte nu wel de ritzege en verstevigde met de bonificatieseconden de leiding in het klassement. Ploegmaat Jansen schuift in het algemeen klassement nu op naar de tweed plaats. De Vierdaagse van Duinkerke eindigt zondag met een vlakke rit van Roubaix naar Duinkerke.

Mike: “Ik heb genoten van deze dag. Het is voor mij ook een aangename verrassing dat ik hier na een korte rustperiode alweer zo goed mee doe en zelfs kan winnen. Ik ben heel erg blij met deze zege. Op mijn palmares stond tot nu toe alleen een proloogje. Verder ben ik ook ontzettend content dat ik het harde werk van de jongens heb kunnen afronden. Toch fijn om te laten zien dat het niet voor niks was. Gisteren baalde ik toch dat het niet lukte. Maar dit maakt alles goed. Het was een zeer lastige dag. We hadden het onder controle. In de laatste ronde zaten we nog met vier man vooraan. Tony neutraliseerde alle aanvallen waarna Amund zo hard doortrok dat we nog met drieën overbleven. We staan nu een en twee in het klassement. Dat maakt het allemaal nog specialer. Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons.”

Mike, die ook de groene puntentrui overnam van Dylan Groenwegen voorziet voor morgen eenzelfde scenario als in de eerste drie dagen. "Ik ga weer de lead-out voor mijn rekening nemen. Ook al draag ik de leiderstrui. Het zou mooi zijn als we morgen kunnen afsluiten met dagwinst en de groene en roze trui", aldus Mike

Back to Top