Mike pakt leiderstrui in Vierdaagse van Duinkerke

Mike heeft in de Vierdaagse van Duinkerke de roze leiderstrui overgenomen van ploeggenoot Dylan Groenewegen. In de lastige vierde rit met onderweg het nodige klimwerk zaten Teunissen en ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen mee in de beslissende kopgroep. Mike sprintte naar een derde plaats. Met Jansen heeft Team Jumbo-Visma nog een tweede pion in de top van het klassement. De Noor klimt naar de vijfde plaats.

Vierde etappe

De vierde etappe naar Le Portel bleek te zwaar voor sprinter Groenewegen. De ritzege ging naar de Fransman Bryan Coquard, die Clément Venturini en Mike wist te vloeren. De vroege vluchters: Taminiaux, Berrade en Carisey werden zoals gewoonlijk weer ruim op tijd ingerekend door het peloton.

Door met name de steile Saint-Etienne-Au-Mont (700 meter aan 15%) waren de plaatselijke omlopen selectief en bijna niet te controleren. Een nieuwe sprint leek tot de mogelijkheden te behoren, maar de finale leende zich ook voor ontsnappingen.

Coquard wint, Teunissen pakt leiderstrui

Verschillende renners probeerden ook solo aan te komen, maar we kregen uiteindelijk toch een sprint om de overwinning met veertien renners. Met daarbij Coquard. De rappe Fransman wist als eerste over de streep te komen, voor Venturini en Mike.

Teunissen mocht na afloop ook het podium op als nieuwe leider in de Vierdaagse van Duinkerke. De leiderstrui blijft dus in het bezit van Jumbo-Visma. Morgen zullen we weten of Mike het tricot kan behouden, aangezien dan de koninginnenrit op het menu staat naar Cassel.

Mike: "Ik had liever de ritzege gepakt"

Wie een dolgelukkige Mike Teunissen had verwacht in het Franse Le Portel, kwam bedrogen uit. “Die leiderstrui is een leuke troostprijs, maar ik had liever de ritzege gepakt. Ik denk dat ik de snelste van de kopgroep was. Jammer genoeg moest ik tot twee keer toe in de remmen. In de sprint raakte ik een beetje ingesloten waardoor ik in de remmen moest. Hierdoor verloor ik snelheid. Ik kwam nog goed opzetten en reed nog een goede sprint”, aldus Teunissen. “Het was een lastige etappe. Er was aanvankelijk geen controle in het peloton. Toen die er wel kwam, werd het gat stelselmatig dichtgereden. Op de lokale rondjes was het echt koers en werd er hard gereden. We bleven zo lang mogelijk bij elkaar. Amund en ik mochten onze eigen kans gaan, terwijl de rest bij Dylan bleef mocht het een sprint worden. We zaten uiteindelijk met twee mee, dus dat was prima. Dat ik de leiderstrui overneem, is heel mooi. Met Amund hebben we nog een tweede man kort in het klassement. Tot nu toe loopt het goed voor ons. De ploeg is heel sterk.”

Nieuwe strategie in vijfde rit ?

Mike: “Vandaag zouden we wat aftasten, maar morgen zouden een aantal ploegmaats het wat rustiger aan mogen doen, zodat we zondag nog een laatste keer met frisse benen Dylan aan een vierde ritzege konden helpen. Niet vergeten dat iedereen de voorbije drie dagen al veel gewerkt heeft. Maar wellicht moet die strategie nu toch aangepast worden.”

Back to Top