Verhoeven: "Mike gaat mee met Dylan naar de Tour"

Ploegleider Nico Verhoeven zit op dit moment in de Vierdaagse van Duinkerke met de sprinttrein van Dylan Groenewegen. In een interview voor 'Wielerflits' gaf hij aan dat Tony Martin, Amund Grøndahl Jansen en Mike de sprints gaan doen in de komende Ronde van Frankrijk. Daarmee staat vast dat Mike op zaterdag 6 juli in Brussel aan de start staat voor zijn tweede Tour de France. In 2017 debuteerde Mike in de Tour in het tricot van Team Sunweb. Hij krijgt de voorkeur op Timo Roosen.

Nico Verhoeven aan het woord

“Mike heeft in het verleden al de sprints gedaan. Eerst bij ons, daarna bij Team Sunweb met Matthews, Walscheid en Bauhaus. Nu is het met Dylan, maar het spelletje blijft hetzelfde. En Mike doet dat goed. Timo (Roosen, red.) heeft dan weer de pech gehad dat hij zowel in de Ronde van de Algarve als in Kuurne-Brussel-Kuurne ten val is gekomen en zo zijn voorjaar de mist zag ingaan. Intern is deze keuze dan ook geen verrassing.”

ZLM Tour

Dylan Groenewegen krijgt in de finales van de vlakke Tourritten dus dezelfde drie jongens in steun als in de Vierdaagse van Duinkerke: respectievelijk Tony Martin, Amund Grøndahl Jansen en Mike. Ook in Hammer Series in Stavanger en de ZLM Toer (derde week van juni) zullen Teunissen en Groenewegen de automatismen nog verder aanscherpen.

Tour de France in het teken van Dylan

Mike: "Het gaat goed in de sprinttrein. Hopelijk kunnen we het ook in de Tour laten zien in juli. We hebben de beste sprinter in huis. De drie weken staan in het teken van het bijstaan van Dylan. Dat zijn de sprints en voor mij dus de lead-outs. Verder ook Dylan uit de wind houden en zorgen dat hij over de bergen komt."

Back to Top