Nummer drie voor Groenewegen met uitstekende voorbereiding van Mike

Dylan Groenewegen kwam gisteren dan wel niet als eerste over de finish, de kopman van Jumbo-Visma wist de etappe wél te winnen. De Nederlander profiteerde van een declassering van de Fransman Venturini. Vandaag kon hij weer wel juichen en klopte hij in de derde etappe de Fransman Marc Sarreau. Mike finishte als twaalfde in Compiègne. In de algemene rangschikking staat Mike vierde op 26 seconden van Groenewegen.

Favoriet Keukeleire in de aanval

De derde dag was al behoorlijk pittig met in totaal vijf beklimmingen. De finale was ook allesbehalve vlak, maar een sprint behoorde zeker tot de mogelijkheden. Al probeerden Jens Keukeleire, Dries De Bondt, Anthony Turgis en Elmar Reinders een sprint te ontlopen. De vier kregen niet veel ruimte en werden op 70 kilometer van de meet ingerekend. Ook de tweede kopgroep van de dag met Dewulf, van Ginneken, Paillot en Dehaes kon een massasprint niet ontlopen.

Derde massasprint

In de derde massasprint op rij nam Jumbo-Visma met Tony Martin resoluut de leiding op 3000 meter van de streep. In een minder technische finale deed Amund Grøndahl Jansen opnieuw fantastisch werk. En draaide met Mike en Dylan in het wiel - onder de rode vod - de kasseien op. Mike nam op zeshonderd meter van de meet over en lanceerde Groenewegen voor de hattrick. Het bleek vervolgens een koud kunstje voor 'het sprintkanon uit Amsterdam' om zijn derde ritzege te boeken.

Timing was vandaag van hoog niveau

Mike: "Ook nu zaten we op drie kilometer niet helemaal vooraan, maar je moet nooit panikeren. Meestal komen erin de finale altijd ergens gaten en zeker als er minder bochten zijn. Tony Martin snelde er lang en Amund deed het voortreffelijk voor me en zo kon ik de sprint goed timen. De eerste tweehonderd meter op goed tempo. Daarna de sprint aangegaan, waarna Dylan op tweehonderd meter van de meet kon beginnen met zijn sprint. De timing van de overnames waren eigenlijk bijzonder goed vandaag."

Back to Top