Mike zevende en Groenewegen wint na declassering Venturini

Dylan Groenewegen heeft alsnog de tweede etappe gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. Hij werd aanvankelijk tweede achter Clément Venturini, maar de Fransman werd gedeclasseerd wegens onreglementair sprinten. Mike, die de Amsterdammer nog in extremis van voren bracht werd zevende. In het algemeen klassement staat Mike nu zesde op zestien seconden van leider Groenewegen.

Vluchters weer met z'n vieren

De tweede rit had een lengte van 178 kilometer. De renners vertrokken vanuit Wallers en de finish was gesitueerd in Saint-Quentin. Net als gisteren kregen vier renners de ruimte: Lasse Norman Hansen, Emiel Vermeulen, Romain Cardis en Przemyslaw Kasperkiewcz. Vijf minuten waren niet voldoende. Ze werden op vier kilometer van de streep opgeslokt door het peloton met vaak de mannen van Jumbo-Visma op kop.

Groenewegen wint dan toch!

De sprint werd net als gisteren gekenmerkt door de nodige chaos met Venturini als (aanvankelijke) winnaar. Waar Groenewegen gisteren nog ideaal werd 'gebracht', moest hij nu van te ver komen. Hij kwam nog sterk opzetten, maar kon Venturini niet meer remonteren en werd tweede. Na afloop besloot de jury Venturini terug te zetten vanwege onreglementair sprinten. Hierdoor kreeg Groenewegen de zege in de schoot geworpen, waardoor hij nog steviger leider is.

Groenewegen: “Dit kon inderdaad beter. Maar kijk, we zijn hier om die lead-out te testen. Dan weet je dat het niet altijd honderd procent loopt, zoals je wil. Tussen kilometer drie en één voor de finish lieten we ons insluiten. Maar net daarom rijden we deze wedstrijden, om nog beter op elkaar ingespeeld te geraken. Gisteren was perfect, vandaag niet. Aan ons om het morgen opnieuw beter te doen.”

Ook Mikes reactie sloot daarbij aan: "In de slotfase verloren we elkaar. Toen we echter mekaar weer gevonden hadden zaten we ingesloten en dan wordt het een lastig verhaal. Ik moest met Dylan in het wiel van te ver komen. Ben in de laatste kilometer nog wel dertig plaatsen opgeschoven, maar we kwamen een fractie te laat."

Back to Top