Jumbo-feestje in Duinkerke; Mike derde en Groenewegen wint

Jumbo-Visma is vandaag sterk begonnen aan de Vierdaagse van Duinkerke. Dylan Groenewegen won vrij gemakkelijk de eerste rit over 173 kilometer met finish in Condé-sur-l'Escaut. In de laatste kilometer zorgde eerst Amund Grǿndahl Jansen en later Mike voor een mooie lancering. Mike werd derde achter Marc Sarreau. In de algemene rangschikking staat hij ook derde op 6 seconden van zijn kopman.

In beginfase nog wind, daarna minder.

Waar in het begin van de rit nog wind was, ging deze later weer liggen en kregen we een traditioneel koersverloop met de vlucht van de dag. Nicolas Baldo, Samuel Leroux, Tom Devriendt en Elmar Reinders kregen de zegen van het peloton, maar hun voorsprong bleef beperkt tot drie minuten. In de finale reed Reinders nog weg van zijn medevluchters, maar ook de Nederlander werd op tijd ingerekend. De eerste massasprint was een feit.

Formeren rond kilometer tien

Op tien kilometer van de meet zette Jumbo-Visma zich vooraan. In die fase vooral met Eekhoorn, Wynants en van der Hoorn. Rond drie kilometer voor de streep was het nog spannend, omdat Groenewegen het wiel kwijt raakte van Mike. Een valpartij een paar honderd meter later kwam toen goed uit. De sprinter zette zich weer terug in de sprinttrein. Daarna volgde prima kopbeurten van Tony Martin en vooral Amund Grøndal Jansen. Mike kon daardoor laat aan zijn lead out beginnen en zorgde voor een korte sprint voor Groenewegen, die duidelijk won. Mike werd zelfs bijna tweede, maar zag nog Marc Sarreau voorbij glippen, toen hij zijn benen stil hield.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Mike: "Het was een hectische aankomst, maar we hadden de laatste vijf kilometer goed bekeken op beeld. We wisten wat er ging komen. We hebben daarom ook tijdig het initiatief genomen en zaten altijd goed in positie. Toen Amund van kop af kwam, zaten we al kort op de streep. Dan kun je wel spreken van een perfecte lead out. Ik kon zo ook mooi derde worden."

Back to Top