Mike schiet weer in gang in Duinkerke

Na het voorjaar met als afsluiting die prachtige zevende plaats in Parijs-Roubaix nam Mike een kleine 'break'. Na dik vier weken staat Mike op dinsdag 14 mei aan de start van de Vierdaagse van Duinkerke. Een vreemde naam eigenlijk omdat de koers helemaal niet vier dagen duurt! Wat ooit begon als een vierdaagse, is inmiddels uitgegroeid tot een zesdaagse rittenkoers door het uiterste noorden van Frankrijk. Les Quatre jours de Dunkerque doet altijd wat Belgisch aan. Duinkerke ligt namelijk aan de grens. De koers eindigt op zondag 19 mei.

Ritten van meestal 180 kilometer

De Vierdaagse van Duinkerke kent na al die jaren weinig verrassingen meer. Er zal de komende week voornamelijk worden gesprint in ritten van zo'n 170 a 180 kilometer. De klassementsrenners zullen vooral kijken naar de voorlaatste etappe richting Cassel, met als scherprechter de beruchte Kasselberg.

Team Jumbo-Visma

Mike staat met 125 concurrenten aan de start met rugnummer 45. Het Team Jumbo-Visma bestaat verder uit: Dylan Groenewegen (41), Tony Martin (42), Pascal Eekhoorn (43), Amund Grøndahl Jansen (44), Taco van der Hoorn (46) en Maarten Wynants (47).

Mike over de rittenkoers:

"Ik heb na Parijs-Roubaix een weekje rust genomen. Daarna weer begonnen om de basis weer aan te scherpen en de laatste weken wat meer specifieke blok-trainingen. Ik ken deze koers niet en het is een wedstrijd uit de Europe Tour. Deze wedstrijden vind ik altijd wel mooi. De rittenkoers kenmerkt zich door sprints, vaak ook waaiers en korte beklimmingen. Ik zal er vooral zijn voor Dylan (Groenewegen, red.). Vaak wordt het een sprint. Het is vooral zaak om de automatismes te finetunen, zeker nu Tony Martin erbij is.

Eurosport 1 komt dagelijks met een flinke samenvatting, steeds na de aankomst in de Ronde van Italië (zo rond de klok van 17.30 uur)

Back to Top