Generale repetitie voor Ronde van Vlaanderen

Morgen staat Mike aan het vertrek van Dwars door Vlaanderen, een World-tour wedstrijd die sinds vorig jaar plaatsvindt op de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. Voor Mike is dit in zijn 5e profjaar ook al de vijfde deelname. Een wedstrijd die hem duidelijk ligt, want we hebben de tweede plaats van een jaar geleden nog exact op ons netvlies staan. In 2017 werd hij ook al 16e, in 2016 negende en in zijn eerste profjaar (2015) was het jammer genoeg een 'DNF'. Heel wat toppers die komende zondag mikken op de zege in ‘Vlaanderens Mooiste’ tekenen, zullen morgen het startblad tekenen in Dwars door Vlaanderen.

Laatste helling beslissend ?

Tussen de start in Roeselare en de finish in Waregem staat er voor de renners een ruim 180 kilometer lange wedstrijd op het programma. Naast elf hellingen – met Nokereberg als laatste op exact negen kilometer van de streep – omvat het parcours ook drie kasseistroken. Veel zal, zoals zo vaak het geval is, afhangen van de weersomstandigheden. Momenteel wordt er niet al te best weer voorspeld voor woensdag, wat voor zowel een gevaarlijke start als een snelle finale kan zorgen. De Knokteberg – die twee keer wordt beklommen – is één van de laatste hellingen op het parcours en wordt volgens ons de scherprechter. Daar kan de wedstrijd in een beslissende plooi vallen, maar als het zoals vorig jaar een koude en natte editie wordt, zullen de kasseistroken ook een bepalende rol spelen. De kans dat – net zoals vorig jaar – een klein groepje strijdt om de overwinning zit er zeker opnieuw in.

Rugnummer 141

Mike krijgt het eerste rugnummer van de ploeg, t.w.: 141. Zijn ploeggenoten zijn Pascal Eekhoorn (142), Amund Jansen (143), Timo Roosen (144), Taco van der Hoorn (145), Danny van Poppel (146) en Maarten Wynants (147). De wedstrijd zal op alle tv-zenders (Sporza en Eurosport) te volgen zijn vanaf 14.30 uur.


Mike vertelt dat hij zowel gisteren als vandaag een korte hersteltraining heeft afgewerkt. "Er is natuurlijk weinig ruimte om nog een serieuze training in te plannen. Herstellen is daarom het belangrijkste. Ik voel me ook nog steeds niet top." Op de vraag of de verwachtingen hoog zijn na die tweede plaats van een jaar geleden? "Resultaten uit het verleden, geven geen garantie. Dus zo zie ik het niet. We gaan er weer gewoon het beste van maken. Ook in Dwars door Vlaanderen rijden we niet met een échte kopman, want ook Danny van Poppel en Amund Jansen zijn prima in orde. We kunnen dus meerdere kaarten spelen. En het rugnummer is wellicht wat misleidend. Het weer gaat mijn inziens weer een belangrijke factor zijn. Een belangrijk ijkpunt is de Trieu (km 118). Vanaf deze beklimming volgen de kritieke punten zich snel op met de Kortekeer, Mariaborrestraat/Steenbeekdries en de Taaienberg. Dat wordt zeker een belangrijke fase."

Back to Top