Het voorjaar barst los met drieluik in België

Drie koersen in vijf dagen. Woensdag Brugge-De Panne, vrijdag de E3 BinckBank Classic en tot slot op zondag Gent-Wevelgem. Drie World Tour-koersen na Milaan-San Remo, om vervolgens de volgende weken toe te werken naar Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Een zeer belangrijke periode voor Mike.

Op weg naar De Panne wachten vijf hellingen en 7,1 kilometer aan kasseien. De scherprechter is vaak De Moeren (op 35 en 10 kilometer van de meet), waar altijd een stevige wind waait en waar die ook open spel heeft.

Brugge-De Panne

Mike draagt het rugnummer 95 en wordt vergezeld door: Pascal Eekhoorn (91), Amund Grøndahl Jansen (92), Dylan Groenewegen (93), Taco van der Hoorn (94), Danny van Poppel (96) en Maarten Wynants (97)

E3 BinckBank Classic

De rugnummers van de Jumbo-Visma formatie: Wout van Aert (61), Amund Grøndahl Jansen (62), Pascal Eekhoorn (63), Mike (64), Taco van der Hoorn (65), Danny van Poppel (66) en Maarten Wynants (67)

Gent-Wevelgem

De rugnummers: Wout van Aert (121), Pascal Eekhoorn (122), Amund Grøndahl Jansen (123), Mike (125), Taco van der Hoorn (126), Danny van Poppel (127) en Maarten Wynants (124). Pascal Eekhoorn vervangt de zieke Dylan Groenewegen (bericht van 30-mrt, red.)

Mike: "Woensdag en zondag rijden we met Dylan. Dat betekent automatisch dat we hem de koers proberen te winnen. Zondag is wel belangrijk om te kijken hoe de koers loopt. Maar in Brugge-De Panne trekken we gelijk vanaf de start de kaart Groenewegen. Wel met de focus op attent zijn en controle houden over de wedstrijd. Dat blijft natuurlijk belangrijk. De wedstrijd Brugge-De Panne zou ik eerst niet doen. Door de blessure van Timo Roosen hebben we wat geschoven in onze plannen. De lead-out voor Dylan wordt een klus voor mij die dag en de wedstrijd is natuurlijk een mooie kans." Is de E3 BinckBank Classic de belangrijkste koers? "Nee, ik zou Gent-Wevelgem zeker niet onder de E3 BinckBank Classic zetten. Het zijn allemaal World Tour-koersen en daardoor allemaal belangrijk". Mike gaat met een goed gevoel naar dit drieluik en voelt zich steeds beter. Ook de verkoudheid verdwijnt langzaam. "Ik hoop dat ik op het einde van de week geen last meer heb van dit ongemakje."

Back to Top