Tevreden Mike sprint naar mooie 18e plaats in de straten van San Remo

Julian Alaphilippe heeft Deceunick-Quick Step de zege bezorgd in Milaan-San Remo. De Fransman was de sterkste van een elitegroep waarin Wout van Aert 6e werd. Mike sprintte naar een mooie 18e plaats. Hij was een van de eersten van een grote groep renners die in de Milaan met een twintig seconden achterstand arriveerde. Zijn ploeggenoten Van Emden en Grøndahl Janssen zaten in hetzelfde peloton.


Foto : Mike in Milaan met zijn ploeggenoten op het startpodium

Prachtige finale

De wedstrijd over driehonderd kilometer kreeg helaas een voorspelbaar verloop: een kopgroep van een tiental renners die veel minuten cadeau kreeg. In de slotfase gingen de sprintersploegen werken en ter hoogte van de Cipressa kwam alles weer samen. Hierna volgde een prachtige finale met de renners van Jumbo-Visma van voren. Zelfs Dylan Groenewegen kon  - ondersteund door o.a. Van der Hoorn -  tot de Poggio volgen.

Reactie Mike
Mike die pas morgen naar Nederland vliegt, laat vanuit de finishplaats meteen horen dat hij zeer tevreden is met zijn 18e plaats:

"Ik heb helaas nog steeds behoorlijk last van mijn slepende verkoudheid, maar ik merk wel dat ik Parijs-Nice goed verteerd heb. Met genoemde ongemakken toch nog eindigen in het peloton, was iets waarvoor ik van tevoren getekend zou hebben. En dat aardige sprintje dat zorgde voor een mooi resultaat, zorgt wel voor tevredenheid. Ook was het mooi om te zien dat de ploeg gewoon goed was, met Wout in het bijzonder. Maar direct achter hem waren we ook met drie man mee en Dylan zat daar niet ver achter. Dit alles biedt beslist perspectief voor de komende koersen."

 

Back to Top