We hebben geprobeerd om Groenewegen in de eerste groep te houden, maar dat is niet gelukt …

Het plan van Jumbo-Visma om in Brignoles Groenewegen te laten sprinten voor zijn derde etappezege is niet gelukt. Samen met Mike (98e) en ploeggenoten Eenkhoorn, Grøndahl Jansen en Wynants arriveerde hij bijna zes minuten na etappewinnaar Sam Bennett (Bora). Deze is ook de nieuwe drager van de groene trui. Michal Kwiatkowski houdt het geel.

Niet live
In een heuvelachtige 6e etappe wachtten het peloton na een lange aanloop drie beklimmingen in de finale. Vier renners gingen er al vroeg van door. Zij kregen maximaal drie minuten voorsprong, maar net voor de live-uitzending begon, kwam een uitgedund peloton met klassementsrenners bij hen.

Groen trui in groep drie
Door de mistral en steile hellingen was de grote groep  uiteen gevallen. Mike zat in een  tweede pelotonnetje op 30 seconden, Groenewegen verderop in groep drie met enkele ploeggenoten. Deze groepen smolten later voor een deel samen, maar verloren alleen maar tijd op de groep met de gele trui, waarin Bert-Jan Lindeman kopman George Bennett steunde.

"Het plan was om vandaag te sprinten met onze groenetruidrager Dylan.  We moesten bij hem blijven en  hebben geprobeerd om hem in de eerste groep te houden, maar dat is niet gelukt …", vat Mike kort zijn rit van vandaag samen.

Klassementen
Jumbo-kopman Bennett blijft in de algemene rangschikking 13e op 1:42. Mike zakt twee plaatsen. Hij is nu 29e op 13:02. Groenewegen verliest de groene trui. In de stand is hij 3e. Hij heeft 5 punten minder dan Sam Bennett.

Koninginnenetappe
De koninginnenetappe van zaterdag  belooft spektakel. In 181,5 kilometer fietsen de renners van Nice naar de Col de Turini en onderweg gaat het vijf keer bergop. De slotklim telt 15 km met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,3.

Back to Top