53e plaats in tijdrit waarin de wind een grote rol speelt

De openingsbeelden van de live-uitzending van de tijdrit in Parijs-Nice toonden vanmiddag om 15.20 uur een man in geel-zwart: Mike, die door zijn mooie positie in het klassement bij de laatste dertig renners mocht starten. Zij moesten onderweg rekening houden met een serieuze heuvel – naar de Abdij van Saint-Michel de Frigolet – een hellende aankomststrook en de rol van de wind.


Foto: Mike op startpodium
53e
In de rit over 25 km rond Barbentane – in de buurt van Avignon – klokte Mike de 53e tijd. Met een achterstand van 1:48 op Yates (Mitchelton) bleef hij ongeveer in het spoor van zijn kopman George Bennett, die op 1:31 van arriveerde.

Algemeen klassement
In het algemeen klassement is Mike met zijn 27e plaats (op 7:22) de tweede Nederlander. Wilco Kelderman staat 4e op 1:01. Bennnett die uitzicht houdt op een mooie eindklassering, vinden we op plaats 13. Zijn achterstand bedraagt 1:43.

Geel en groen
Yates boekte zijn eerste tijdritzege ooit. Hij bleef de Duitser Nils Politt (Katusha)  en de Pool Michal Kwiatkowski Sky) voor. Het geel blijft bij de Sky-renner. Groenewegen behoudt zijn groene trui.

"De tijdrit was zwaar, maar ik heb mijn best gedaan en ik ben tevreden", vertelt Mike na zijn aankomst. "Er stond veel meer wind dan bij de verkenning van het parcours. Bovendien was de wind ook wat gedraaid en … natuurlijk in het nadeel. Dat kun je ook zien aan de tijden van een aantal jongens die in het eerste deel veel sneller zijn, maar daarna tijd verliezen."  

Naar Brignoles
De zesde etappe van ongeveer 180 km, die morgen op het programma staat, gaat over een overwegend glooiend parcours dat later heuvelachtig wordt. 17 km voor de finish ligt nog een niet al te steile klim van 8 kilometer. Rond halfvijf zullen de renners de streep in Brignoles bereiken.

Back to Top