Sterke ploeg leidt Groenewegen naar etappewinst in waaieretappe

"Waaiers vandaag. Dat zal een spektakel zijn!", appte Mike al vanmorgen vroeg. En de etappe wérd een spektakel waarin Team Jumbo-Visma een hoofdrol speelde door Dylan Groenwegen niet alleen in de eerste waaier te houden, maar hem ook in de slotfase goed af te zetten voor de beslissende sprint van de openingsetappe. Groenewegen maakte in de straten van Saint-Germain-en-Laye het ploegenspel perfect af. Hij is daarmee ook de eerste leider in de Koers naar de zon.

Slijtageslag in waaierland
De korte etappe van amper honderdveertig kilometer bood de tv-kijkers een schitterend schouwspel van een ware slijtageslag. Door het spel van de wind brak het peloton voortdurend in waaiers. Team Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren en kwam nauwelijks in de problemen.


Foto Cor Vos: Mike met Groenewegen in de eerste waaier

Sterk collectief
In de finale zat de ploeg nog met zes renners in de eerste groep, terwijl een aantal favorieten meer dan een minuut prijs moest geven. Zij waren in het positiegevecht in een van de waaiers achter de eerste groep beland en bereikten nooit meer de spits. Mike finishte in dezelfde tijd als zijn winnende ploeggenoot als 28e. In het algemeen klassement is hij ook 28e op 10 seconden van Groenwegen die zowel de gele als de groene trui in zijn bezit heeft.

Al snel na de finish horen we Mike: "In de sprint kwam ik er eigenlijk te weinig aan te pas. Vandaag was er echt veel tegenwind. Dat betekende dat we moesten wachten, en nog meer wachten. Uiteindelijk verrasten de anderen ons een beetje en kreeg ik ze niet opgevangen. Dat ze te vroeg gingen, bleek ook wel, want de mannen die toen gingen, kwamen zichzelf tegen en toen kon Dylan het mooi afmaken!"

Back to Top