Acht dagen in de sprinttrein van Parijs naar Nice

Na zijn tocht van vorige week over De Muur in Omloop het Nieuwsblad rijdt Mike vanaf zondag de Koers naar de zon, oftewel Parijs-Nice. Mikes prachtige strijd aan het front in de Vlaamse openingsklassieker werd helaas in de Paddestraat abrupt gestopt door een valpartij. Hoewel hij toch nog als 33e arriveerde, was hij ongerust over de gevolgen van zijn smak: een vastzittende onderrug en een ei op een voet.

Een herstelweek in zijn woonplaats Rosmalen heeft gelukkig deugd gedaan en zo kon hij  vrijdag volgens planning afreizen naar Franse rittenkoers op WordTour-niveau. In acht etappes trekt het peloton richting Nice, waar  – ongetwijfeld in de zon –  op de Col de Turini het eindklassement opgemaakt zal worden.

Sprintzege
Drie of vier ritten kunnen uitdraaien op een massasprint waarin Mike en Amund Grøndahl Jansen proberen om Dylan Groenewegen naar een nieuwe ritzege te loodsen.

Vier maal top acht
Mike staat voor de tweede  maal aan de start in Parijs-Nice. In 2016 en 2017 reed hij de Italiaanse tegenhanger, Tirreno-Adriatico. Vorig jaar viel Mike op in Frankrijk met vier top achtplaatsen Helaas moest hij de koers toen voortijdig verlaten wegens ziekte.

"De gevolgen van de valpartij in de Omloop zijn gelukkig niet ernstig", zegt Mike. "Vooral heb ik last van een verkoudheid die ik al had na de Ronde van Algarve. Maar verder voel ik me goed. In Frankrijk zijn we er voor de sprints van Dylan Groenewegen. Dezelfde persoonlijke, goede uitslagen van vorig seizoen zijn wellicht onhaalbaar en zijn ook niet het doel bij deze wedstrijd."

Rittenschema

Rit 1 Zondag 10 maart: Saint-Germain-en-Laye – Saint-Germain-en-Laye (138,5 km)

Rit 2 Maandag 11 maart: Bréviaires – Bellegarde (163,5 km)

Rit 3 Dinsdag 12 maart: Moulins – Yzeure (200 km)

Rit 4 Woensdag 13 maart: Vichy – Pélussin (212 km)

Rit 5 Donderdag 14 maart: Barbentane – Barbentane (ITT) (25,5 km)

Rit 6 Vrijdag 15 maart: Peynier – Brignoles (176,5 km)

Rit 7 Zaterdag 16 maart: Nice – Col de Turini (La Bollène-Vésubie) (181,5 km)

Rit 8 Zondag 17 maart : Nice – Nice (110 km)


Startlijst
Team Jumbo-Visma gaat van start met de volgende formatie: Groenewegen, Teunissen, Bennett, Grøndahl Jansen, Eenkhoorn, Lindeman en Wynants. Klik voor de volledige startlijst hier.

Tv
Parijs-Nice is vanaf zondag elke dag live te volgen op Sporza en Eurosport. De uitzendingen beginnen meestal rond 15.00 uur. Eurosport zendt ook Tirreno-Adriatico uit.  

 

Back to Top