Zdeněk Štybar heeft de slotetappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. Hij was na een etappe van 173,5 kilometer de beste van een vluchtersgroep op de klim van de Malhão. Klassementsleider Tadej Pogačar werd aangevallen door Enric Mas en Wout Poels, maar hij hield stand en veroverde de eindzege. Mike kwam knap als 24e over de eindstreep op slechts 1 minuut en 41 seconden van dagwinnaar Stybar. In het eindklassement klom hij daardoor zeventien plekken en werd uiteindelijk 41e.


Grote kopgroep

Onderweg lagen vier colletjes in aanloop naar de slotklim naar Malhão. Een groep van dertien renners wist uiteindelijk toch weg te geraken. Veertig kilometer voor de meet werd de klim naar de Malhão al eens beklommen. Daar namen Sky en Sunweb het initiatief en de favorietengroep dunde uit. Er was nog een eerste peloton over van bijna veertig renners met de Jumbo-Visma renners: Powless, Mike en Gr∅ndahl Jansen. Bovendien zat Maarten Wynants mee in de vlucht van de dag.

De la Cruz opent 

De la Cruz besloot even later aan te vallen, waarna hij Søren Kragh Andersen, Steve Cummings en Zdeněk Štybar mee kreeg. Zij zwommen een tijd lang tussen het peloton en de koplopers in, maar sloten op twaalf kilometer van de meet aan bij de vluchtgroep. In den slotfase bleven drie koplopers over: Kragh Andersen, Cummings en Štybar.  Op één minuut daarachter zaten nog slechts dertig renners, met nog steeds Mike. Hij hield bijzonder knap stand in deze lastige slotfase. Het koptrio liep nog verder uit en begon met ruim een minuut voorsprong aan de Malhão. Kragh Andersen legde een hoog tempo op, dat Cummings te veel werd. Štybar bleef lang in het wiel van de Deen zitten en kletste daar in de slotkilometer uit. Uiteindelijk wist Poels nog de derde plaats in de etappe op te eisen. Mas werd vierde en viel naast het podium, want in de eindrangschikking kreeg Pogačar gezelschap van Kragh Andersen en Poels.


Mike bleef realistisch, maar wist 'drommels' goed dat hij opnieuw een prima etappe liet zien. Hij draaide samen met Amund Grondahl Jansen als eerste achter de kopgroep de laatste Malhāo op en positioneerde Neilson Powless, die uiteindelijk zevende werd in het eindklassement. Mike: "We zaten met een grote groep met grote motoren. Die zorgden ervoor dat de hele dag een hoog tempo werd gereden. Op de eerste beklimming van de Malhão lag ik net iets achter, maar kwam snel terug. Daarna steeds bij Neilson gebleven tot de voet de slotklim."