Mike kwam vandaag in de vierde etappe van de Ronde van Algarve met een gebalde vuist als negende over de streep. En daar was alle reden voor. Dylan Groenewegen won de rit met aankomst in Tavira en zorgde voor de tweede zege van Jumbo-Visma. Mike had een groot aandeel in de zege. Hij zette Dylan Groenewegen in een uitstekende positie af op tweehonderd meter na een perfecte lead out. Groenewegen had een mechanisch probleem in de laatste acht kilometer. Maar werd door zijn ploeg opgewacht achter in  het peloton en ook teruggebracht. Vervolgens rekende hij met gemak af met Arnaud Démare. Tadej Pogačar behield de leiderstrui.

Mechanisch probleem voor Groenewegen, Jumbo-Visma levert perfect werk
De voorbereiding verliep voor Jumbo-Visman was niet vlekkeloos. Eerst reed Powless lek op tien kilometer van de meet. Twee kilometer later had Groenewegen een mechanisch probleem, waardoor hij van fiets moest wisselen. De hele ploeg bracht hem echter op tijd terug vooraan. Met nog drie kilometer te gaan was Jumbo-Visma opnieuw aan het front te zien.

Groenewegen veruit de snelste
Groenewegen kreeg in de laatste kilometer vervolgens de perfecte lead out van Mike Teunissen, die hem in winnende positie afzette in de laatste 150 meter. Alleen Démare kon de Nederlander in het zicht houden, maar ook hij kon Groenewegen niet van weerstand voorzien.

 Knikje was voldoende!

De uiterste tevreden Mike beschrijft de slotfase: "Eerst reed Neilson Powless lek op op acht kilometer van de meet vielen we bijna en kon Dylan nog net recht blijven. Bij die 'move' reed hij wel bij iemand in de derailleur, waardoor er spaken braken. De ploegleidersauto zat helemaal van achteren. Dus dat was snel naar voren om te wisselen. Maarten Wynants wachtte de twee op en op vijf kilometer van de meet sloten ze achteraan in het peloton aan. We hebben daar gewacht, maar wisten donders goed dat we voldoende kracht hadden om weer in positie te komen. De geblesseerde Timo Roosen deed vervolgens nog een super beurt richting de laatste kilometer. Dat gedeelte was vrij bochtig en liep iets af. Daarna hield Amund Gröndahl Jansen het tempo hoog. Daarna zat Dylan een paar plaatsen achter me. Hij knikte en ik ben de sprint aangegaan. Het plan was ook om van onze eigen kracht uit te gaan en zo kon Dylan perfect de sprint aangaan vanuit mijn wiel. En dat lukte wel aardig."

Groenewegen bedankte zijn ploegmaats direkt na de streep en zijn commentaar nét voor de huldiging was veelzeggend: “Ik ben heel erg blij met dit resultaat. In de eerste etappe hadden we pech door die valpartij, maar vandaag namen we revanche. Het was een stressvolle finale, want ik had problemen met mijn wiel op acht kilometer van het einde. Het was zaak om niet te panikeren en de ploeg heeft mij snel teruggebracht. Mijn ploeggenoten waren echt geweldig en de lead-out was heel goed. Dit is de geelzwarte lead-out die we willen zien. Als we dit het hele seizoen kunnen, gaat het een geweldig jaar worden. Ik ben de jongens heel dankbaar en blij dat ik hier mijn tweede zege van het seizoen kon boeken.”

Hieronder een beeldfragment van de slotfase van de vierde etappe.