Stefan Küng heeft de individuele tijdrit in de Ronde van de Algarve gewonnen. In Lagoa zette hij na 20,3 kilometer de snelste tijd op de klokken. Søren Kragh Andersen eindigde op de tweede plaats, Yves Lampaert werd derde. Op de vijfde plek treffen we Tadej Pogačar, die daardoor leider blijft in het algemeen klassement. Mike werd 39e en had een achterstand van 1 minuut en 27 seconden op Küng. In het klassement vinden we Mike terug op plaats zestig op 14:09 minuten van de leider.

Mads Pedersen en Ryan Mullen zetten als eerste een tijd neer, die uiteindelijk goed genoeg bleek voor een plaats in de top tien. Ze zouden de rit ermee niet winnen; Mullens rappe tijd werd uiteindelijk alleen door Yves Lampaert, Stefan Küng en Søren Kragh Andersen verbeterd. Küngs tijd bleek de snelste van allemaal, waardoor hij de zege pakte.

Tadej Pogačar spectaculair

Spectaculair was met name het optreden van Tadej Pogačar. De pas 20-jarige Sloveen klopte snelle tijden en zou uiteindelijk slechts zeventien seconden moeten toegeven op ritwinnaar Küng. In het klassement pakte hij juist veel tijd. De Spanjaard Mas klom naar de tweede plek. Op de derde plaats volgt nu Kragh Andersen op 36 seconden. Wout Poels staat daar weer één seconde achter.

Herkansing voor Groenewegen

Morgen trekt de Ronde verder met de rit van Albufeira naar Tavira. De manschappen van Jumbo-Visma hopen natuurlijk op een sprint met Dylan Groenewegen, een herkansing van de eerste rit. Daarin werd de sprint verstoord door een massale valpartij op zeven kilometer van de streep. Zondag wordt de slotetappe verreden.


Mike: "We reden voor de eerste maal met de nieuwe tijdritfiets. Er waren wat probleempjes bij de afstelling, waardoor ik amper kon opwarmen. Mijn zadel zakte vervolgens na een paar kilometer en hij schakelde niet naar de elf. Dus het was eigenlijk daardoor een moeizame tijdrit. Al met al was hij wel oké, maar als alles meezit en je net wat harder kunt, zijn er nog veel plekken te winnen. Met vijfentwintig seconden winst zit je binnen de top 20. Maar goed op naar morgen, hopelijk zitten het dan een beetje mee."

Hier een kort beeldfragment uit de tijdrit.