Mike zal maandag vertrekken naar Portugal, om op woensdag te starten in de Volta ao Algarve em Bicicleta, oftwel de Ronde van de Algarve. Deze 5-daagse wedstrijd eindigt op zondag 24 februari in Malhão. In totaal bijna 780 kilometer in vier ritten en één individuele tijdrit. Het is voor Mike de tweede koers van het jaar. Daarna volgt al de Omloop Het Nieuwsblad (2 maart).

Samenstelling Jumbo-Visma

De ploeg Jumbo-Visma staat in Portimão aan de start met Dylan Groenewegen (rugnummer 61), Armund Grǿndahl Jansen (62), Taco van der Hoorn (634), Neilson Powless (64), Timo Roosen (65) en Maarten Wynants (67). Mike zal met het rugnummer 66 starten.

 

Mike: "Ik heb nog niet eerder gekoerst in Portugal, dus ik kijk er wel naar uit. Als ik zo naar de profielen kijk, gaat het toch iedere dag wel op en af. We verdelen de vier koersdagen in twee lastige dagen en twee sprintritten. De tweede dag naar Fóia en de laatste dag naar Malhão betitelen wij als minder gemakkelijk en zijn vooral goed in de voorbereiding op de belangrijke wedstrijden in maart en april. Op de andere twee dagen zetten we vol in op de sprints met Dylan Groenewegen. Volgens onze huidige planning zal ik de laatste zijn, voordat Dylan de sprint aangaat. Op de derde dag hebben we een individuele tijdrit over 20,3 kilometer. Op zich wel een mooie test, maar ook niet meer dan dat. Ik hou toch écht iets meer van een korte en vooral technische proloog."

Eurosport 1

De wedstrijd is te volgen op Eurosport 1 vanaf 16:45 uur tot 18:15 uur. Alleen op zaterdag wordt de vierde etappe later uitgezonden na de Ster van Zwolle.