Dylan Groenewegen heeft na een chaotische finale in de Ronde van Valencia de slotetappe gewonnen. In de korte rit over 90 km bleef hij in Kristoff en Trentin voor. Ion Izagirre (Astana) verdedigde met succes zijn leidertrui.

Chaos
15 km voor de aankomst achterhaalde het peloton – vaak aangevoerd door een sterk opererend Jumbo-Visma – de vier vroege vluchters die nooit veel voorsprong hadden gekregen. Het door Mike voorspelde koersverloop werd alleen ontsierd door een flinke valpartij in de finale.

Geel-zwart op kop
Veel geel-zwarte truien voor in het peloton gaven de tv-kijker er een mooi beeld van hoe Mike en zijn ploegmaats in de laatste koersfase Groenewegen naar voren brachten. Hoewel deze even uit het spoor van Mike en Timo Roosen raakte, slaagde hij erin zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen. Mike en Timo, die juichend over de streep reden, werden respectievelijk 19e en 21e. In het eindklassement is Mike geëindigd als 54e.

"We hoopten dat we vandaag wat steun van andere ploegen zouden krijgen, maar eigenlijk reden die ons alleen maar in de weg", zegt Mike meteen na de finish. "Daarom hebben we als ploeg onze verantwoordelijkheid maar genomen. Daarvoor moesten we wel twee man gebruiken en … dan ben je n de finale nog maar met vier, waardoor het heel moeilijk wordt om de controle te houden tegenover frisse ploegen. In de finale zat Timo achter Dylan. Het werd zeer hectisch op het einde. Niemand had nog een echte lead-out over, maar Dylan positioneerde zich toch goed!"

Vreugde bij Mike, Dylan Groenewegen en Dries Bos

Programma
Vanavond vliegt Mike weer naar huis. Als laatste voorbereiding op de Omloop Het Nieuwsblad (2 maart) start hij 20 februari in de Ronde van Algarve.