De vierde rit in de Ronde van Valencia stond voor de Jumbo-Visma renners in het teken van 'krachten sparen'. Zeker nadat klimmer Floris de Tier ziek had opgegeven eerder deze week. Hij had deze rit wel aangestipt. De Brit Adam Yates won de etappe, na een versnelling in de laatste kilometer. Daarmee wist hij Alejandro Valverde voor te blijven. Ion Izagirre, die vierde werd, nam de leiderstrui over van Edvald Boasson Hagen.

Lastige slotklim
De etappe over 188 kilometer eindigde op een steile muur. Voor de punchers wellicht net te lastig. Voor de klimmers met explosief vermogen een mooie kans op een zege. De Brit Yates liet al vaker zien deze eigenschap te hebben. Eerder op de dag probeerden Silvan Dillier, Joāo Rodrigues en Diego Rubio uit de greep van de groep te blijven. Ze kregen vijf minuten van het peloton. Dillier bleek daarin een klasse beter te zijn dan zijn andere twee vluchtgenoten. Eén voor één moesten Rubio en Rodrigues buigen voor het verschroeiende tempo van de Zwitser, die met een voorsprong van vier minuten de laatste twintig kilometer in ging. Maar ook dat was nog te weinig met de lastige slotklim.
 
Een groepje met alle favorieten ging voor de dagzege en ook de leiderstrui omdat Boasson Hagen moest passen. De versnelling van Yates kon niemand beantwoorden. Achter hem kwamen Valverde, Bilbao en Izagirre te laat. Mike kwam op 5 minuten en 13 seconden als 93e over de streep in Alcala-Alcocebre. In het tussenklassement na vier dagen staat hij nu 55e op 6:31 minuten.

Mike: "Er is niet écht veel te vertellen over de etappe van vandaag. Het was in ieder geval een lastige slotklim en voor ons was het vooral krachten sparen voor de dag van morgen. Dan zetten we alles op een sprint met Dylan." Hoe ziet je opdracht er morgen uit? "Als alles normaal verloopt zit ik op plek drie en zitten Timo (Roosen, red.) en Dylan achter me. Dat is natuurlijk geen garantie dat het zo zal zijn, want in een sprint kan van alles gebeuren en is het vaak erg chaotisch. Het gevoel binnen de groep is echer goed, het zelfvertrouwen is aanwezig en de ploeg is erg sterk", aldus Mike.