Slechts een veertigtal renners bleef vandaag over om aan de slotklim naar de finish in Chera te beginnen. Onder hen een bijzonder sterke Mike, die toonde dat hij ten opzichte van vorig jaar weer een stap heeft gezet. Niet alleen kon hij zich van voren handhaven in een etappe waar serieus geklommen moest worden, maar op de hellende aankomststraat snelde hij zelfs naar een vijfde plaats. Een mooi begin van zijn wegseizoen.

+ 54 plaatsen
Door zijn sterke optreden stijgt Mike 54 plaatsen in de algemene rangschikking. Hij is nu 44e, op 1: 25 van de leider. De zege ging naar olympisch kampioen Van Avermaet. Deze was iets sneller dan Trentin, Sanchez, Valverde en Mike. Boasson Hage die 14e werd in dezelfde tijd als Van Avermaet, draagt in de bergrit van morgen nog steeds de leiderstrui in de Ronde van Valencia.

Avonturiers
Liefst tien avonturiers probeerden vandaag het peloton te verrassen. Ze sprokkelden een voorsprong van zeven minuten bij elkaar, maar die was niet voldoende om uit de greep van het peloton te blijven. Met nog tien kilometer te gaan achterhaalde de uitgedunde groep met Mike de laatste koploper en kon de echte strijd om de overwinning beginnen.

"Een klimmer ben ik nog niet geworden", zegt Mike glimlachend. "Tja, het leek me dat er vandaag iets mogelijk was, al oogden de eerste kilometers al meteen vrij lastig. Dankzij de tegenwind en de controle over de koers kon ik toch mooi volgen. Het was wel jammer dat ik vrij slecht door de laatste bochten kwam. Hierdoor viel er al meteen een gat de met de eersten: Van Avermaet, Trentin, Sanchez, Valverde. Daardoor kon ik alleen nog maar vijfde  worden ... Groenewegen kwam aanvankelijk in de problemen. Koen Bouwman heeft toen even op hem gewacht. Op het einde van de koers lukte het allemaal wel met Dylan. Ik verwacht dat de rit van morgen te lastig zal zijn voor mij."

Bossche bollen
Ik heb mijn limiet nog niet bereikt. Onder deze titel heeft wielerblad Procycling deze week een zes bladzijden tellend interview gepubliceerd dat Thomas Olsthoorn had met Mike. Hij vertelt daarin uitvoerig over zijn periode bij Sunweb, de overstap naar Team Jumbo-Vista, zijn verwachtingen voor dit seizoen.

We lezen ook over de banale voorvallen in het leven van een profrenner zoals een trainingskamp in Spanje dat hij zelf heeft georganiseerd met zijn vriend Ike Groen, een defecte derailleur en er zelf geen verstand van hebben, Bossche bollen voor de mecaniciens.
Een aanrader dit interview dat opgefleurd wordt met enkele foto's van o.a. Dirk-Jan van Dijk.