Matteo Trentin heeft de eerste rit in lijn van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De Europees kampioen sprintte in Alicante sneller dan de Fransman Nacer Bouhanni en de Brit Ben Swift. Edvald Boasson Hagen blijft in het bezit van de leiderstrui. Mike kwam als 82e over de eindstreep in dezelfde tijd als Trentin.

Tweede rit, toch al lastig!
Voor de tweede rit waren de start en finish in de bekende Spaanse badplaats Alicante gelegd. Geen gemakkelijke rit met in totaal drie beklimmingen. Toch maakten de sprinters een kans, aangezien het na de Alto de Carrasqueta (7,8 km aan 3,4%) nog ruim veertig kilometer tot de finish was. Zes renners probeerden als eerste de finale te bereiken. Dat waren Raul Alarcon, Mathias Van Gompel, Mikel Iturria, Diego Rubio, Nigel Ellsay en Ibai Azurmendi.

Op vijftig kilometer van de meet namen Astana en Mitchelton-Scott de regie in het peloton. Dat was op de flanken van de Alto de Carrasqueta. Esteban Chaves, Mikel Nieve en Luis León Sánchez maakte flink tempo. Hierdoor werden de koplopers ingerekend, en het peloton uitgedund. Zo moest Dylan Groenewegen vlak voor de top afhaken.

In de achtervolging met Dylan
Mike wachtte samen met zijn ploeggenoten de Nederlander op en kwamen bijna een minuut later over de top. Toch lukte het de Jumbo-Visma formatie om de kloof te dichten en brachten zo Groenewegen op vijftien kilometer terug in het peloton. We kregen niet geheel verrassend een massasprint in Alicante. Na een onoverzichtelijke lead-out was het Europees kampioen Trentin die als eerste de laatste bocht aansneed. Bouhanni zat aan het wiel geplakt, maar de Fransman kwam er niet meer over. Groenewegen bleek onderweg teveel energie te hebben verspild, want in de eindsprint speelde hij geen rol van betekenis. Hij werd veertiende.

Mike: "Het was een lastige finale. De verwachting was dat andere ploegen het ons lastig gingen maken. En dat gebeurde dus ook. Dylan kon in de laatste vier kilometer van de klim niet mee. We hadden al op voorhand besloten om samen te blijven en te wachten. Hoewel het niet gemakkelijk was konden we de kloof toch dichten. Op het einde ging een schakel van mijn ketting open en kon ik de sprint niet voorbereiden. Ook zat Dylan in de finale niet meer fris en kon hij niet meesprinten met de besten."