Woensdag 6 februari rijdt Mike (rugnummer 64) al zijn eerste koers voor Jumbo-Visma. In de Ronde van Valencia vervangt hij de zieke Grøndahl Amund Jansen. Samen met Dylan Groenewegen (63), Tony Martin (65), Timo Roosen (66), Floris De Tier (67), Koen Bouwman (61) en Jos van Emden (62) doorkruist hij in vijf etappes de Spaanse regio Valencia.

Mooi veld
Geraint Thomas, Van Avermaet en titelverdediger Valverde zijn de grote trekpleisters in Valencia. Dylan Groenewegen gaat voor zijn eerste sprintzege van 2019.

Vijf ritten
De 1e etappe is een individuele tijdrit van Orihuela naar Seminario Diocesano de San Miguel. Het parcours van 10,2 kilometer eindigt op een zigzaggende klim van 600 meter à 9%. De andere etappes zijn allemaal korter dan 200 km. Zaterdag is de koninginnenrit met enkele beklimmingen. De korte slotetappe van zondag eindigt in de regiohoofdstad Valencia.

Tv
Eurosport 1 geeft ieder dag vanaf ongeveer 14.00 uur een verslag van de Spaanse rittenkoers.

Onvoorzien
"Valencia is echt onvoorzien voor mij", appt Mike. "Je kunt dus niets verwachten, want ik zit anders in mijn opbouwschema … Ik ben wel benieuwd, want het bericht komt vrij plotseling. Ik start dan ook zonder verwachtingen. Ik probeer een goede sprintvoorbereiding te doen en verder rustig door te bouwen. Misschien beslissen we daar wel om wat bij te trainen en dergelijke."