Knap begin van Parijs-Nice: vijfde in 1e rit (2)

Mike is in de eerste rit van Parijs-Nice op een knappe vijfde plaats geëindigd. Door een valpartij van Edward Theuns en Phil Bauhaus veranderde de tactiek bij Team Sunweb in de laatste twee kilometer. Vanuit een twintigste positie schoof Mike goed door naar de tweede lijn en waren er slechts vier sprinters op één rij, die voor hem eindigden. Mike verwees de Fransman Julian Alaphilippe naar plek zes.

Koersverloop in de rit over 135 kilometer
In de druilerige regen versnelden als direct na het startschot vier renners. Het waren: Jurgen Roelandts, Pierre-Luc Perichon en Pierre Rolland , die al gauw een voorsprong van drie minuten kregen. Het peloton, onder leiding van Quick-Step Floors en Groupama-FDJ, hield de kopgroep binnen schot waardoor ze nooit echt leken te koersen voor de eindzege. Twintig kilometer voor de finish had het peloton de kopgroep al in zicht, maar pas met veertien kilometer te gaan rekende ze hen in. Dat was ook het moment voor nieuwe ploegen om naar de voorpost van het peloton te trekken. Mitchelton-Scott, Lotto Soudal en Astana gooiden in de buitenwijken van Parijs het tempo omhoog. Kort voor aanvang van de slotbeklimming werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij van acht renners (met Bauhaus en Theuns, red.).

In de slotklim probeerde Alexis Vuillermoz als eerste coureur om de puncheurs voor te blijven. In het peloton keken de ploegen van de favorieten naar elkaar. Eén kilometer voor de finish had de Fransman al een voorsprong van ongeveer tien seconden te pakken, maar dat bleek niet genoeg voor de zege. Démare ging als eerste de sprint aan. Wat volgde was een lange spurt waarin hij Izagirre, Laporte en Wellens nipt voor wist te blijven. Deze vier kwamen op één lijn en dus naast elkaar over de streep. Aan het achterwiel van dit kwartet kwamen Mike en Alaphilippe over de streep. Démare wordt natuurlijk ook de eerste leider in Parijs-Nice.

Dit is een mooie opsteker!
"Het plan was om Edward Theuns te brengen tot aan de voet van het slotklimmetje. Daar was ik ook volop mee bezig. Toen zag ik echter uit mijn ooghoek dat Phil Bauhaus een achterwiel raakte en onze kant op viel. Het gebeurde allemaal een paar meter achter me. En toen lag Theuns er ook bij. Op dat moment heb ik natuurlijk besloten om een eigen sprint te rijden, want ik voelde me nog redelijk oké. Ik was er niet écht op voorbereid, omdat ik nog in het bezit was van een volle bidon en ik het regenvestje aan had. Dat helpt natuurlijk niet mee, maar ik heb er toch nog een redelijk sprint uitgeperst", klonk uit de mond van de bescheiden Mike. "Ik moest op een paar honderd meter van de meet nog een flink eind opschuiven. Dat was niet ideaal omdat ik daardoor de échte punch miste om die mannen te volgen. Maar goed, achter me zaten ze met hetzelfde probleem. Maar dit is zeker een mooie opsteker en sterkt me voor de komende periode", aldus Mike.

 

 

Back to Top