Pascal Ackermann (Bora) heeft op The Mall in een massasprint de Prudential RideLondon-Surrey Classic  gewonnen.

Rappe mannen
De Duitse kampioen versloeg de Italianen Elia Viviani en Giacomo Nizzoli met ruim verschil. Aan de World Tour-koers in Londen namen diverse renners deel die vroegtijdig de Tour de France moesten verlaten, o.a. Mark Cavendish, Michael Matthews en André Greipel. 

Vroege vlucht
Direct na de start ontstond er een kopgroep van zes renners. In een regenachtig Surrey reden zij een voorsprong van meer dan zeven minuten bij elkaar. Halverwege de rit slaagde Mikes ploeggenoot Matthews erin om met vijf anderen de oversteek naar de koplopers te maken.

Gladde wegen
Door de gestaag vallende regen waren de wegen glad. Mike kon een keer net langs gevallen renners sturen en zijn weg vervolgen.

Mike in sprinttrein
In de slotkilometers rekenden de ploegen van de sprinters de laatste vluchters in en gaven de sprinttreintjes gas. Mike zette Phil Bauhaus goed af en kwam als 43e over de meet. Bauhaus werd 6e.

"Eigenlijk gebeurde er in de koers niet veel", laat Mike weten vanuit de Londense metro. "We moesten wachten op de sprint. De lead-out was niet top en het resultaat dus ook niet."

Naar Boxmeer
Morgenavond rijdt Mike in Boxmeer Daags na de Tour. De profs starten om 20.00 uur.