De Grote Markt van Sint-Truiden, de Belgische hoofdstad van Haspengouw, was vandaag de plaats waar de start en finish lagen van de Grote Prijs Tim Wellens.

Sunweb geleid door Mike
Mike verscheen daar aan de start (foto) met sterke afvaardiging van Sunweb. Om 18 00 uur vertrokken de renners voor een wedstrijd over 140 km, onder hen renners als Max Walscheid, Tim Wellens en Maarten Wynants. Al snel ontsnapten 7 renners. Mike zorgde er ervoor dat hij met veel ploegmakkers de oversteek kon maken naar de koplopers.

50 km in de aanval
De laatste 50 km van de koers slaagde Mike erin weg te springen uit de kopgroep van ruim twintig man. Hij kreeg ploeggenoot Louis Vervaecke mee. Door de goede samenwerking van de twee groeide de voorsprong snel.

Tweede plaats
Toen deze met nog twee ronden van 8 km te gaan ruim een minuut bedroeg, en de ploegleider auto achter de renners kon blijven rijden, wisten de meegereisde supporters dat een  podiumplaats verzekerd was. Louis Vervaecke rondde zijn opdracht keurig af door Mike op de Grote Markt naar de tweede plaats te verwijzen. Kenneth van Bilsen (Cofidis) won de sprint van de achtervolgers. Mikes ploeggenoot Niels Eekhof plaalste zich als 4e. Tim Wellens, de naamgever van de wedstrijd, werd 7e.

 

 "Het was weer een mooie training", laat Mike na afloop van de koers weten. "De deelname aan de wedstrijd was een vervolg op de training van de ploeg van afgelopen donderdag op de baan in Venlo. Sommige jongens moesten vanaf het begin aanvallen, andere halverwege. Zelf zat ik vandaag in de sprinttrein. Maar … zoals altijd in een kermmiskoers was er weinig controle. We besloten toen zelf nog een keer een waaier te trekken en kwamen met twintig man voorop te zitten, met zeker tien van Sunweb. Halverwege de koers zag ik een goed moment om te demarreren. Ook Louis Vervaecke deed dat. Samen konden we snel wegrijden. Maar liefst 50 km reden we alleen vooruit. Op de streep mocht Louis de overmacht van Sunweb bekronen met de overwinning."