Met een negende plaats liet Mike zich vandaag opnieuw zien in de eerste etappe van het Criterium du Dauphiné gewonnen. In de straten van Saint-Just-Saint-Rambert snelde de Zuid-Afrikaan Daryl Impey naar de zege. Hij had na de heuvels in de slotfase van de etappe nog de beste benen. Hij verwees Julian Alaphillipe en Pascal Ackermann naar de tweede en derde plek. Michal Kwiatkowski behield de leiderstrui. Mike staat nu 9e in het algemeen klassement op 13 seconden.

Twee opgaves binnen Team Sunweb
Het verhaal van de dag werd o.a. gekleurd door de liefst zeven gecategoriseerde beklimmingen. Brice Feillu sprokkelde de meeste punten en nam de bergtrui. Samen met zijn medevluchters Lawson Craddock en Nicolas Edet was de vroege vlucht een feit. Ze namen maximaal vier minuten, maar werden op elf kilometer van de meet ingerekend.
Mikes ploeggenoten Laurens ten Dam en Chris Hamilton gingen niet van start (virale infectie). Zodoende blijft Team Sunweb met vijf renners over in Frankrijk. 

Finale
Op de slotklim, die op vijf kilometer van de streep lag, vielen enkele renners aan. Dylan Teuns probeerde het, evenals Alaphillipe, maar Tao Geoghan Hart en Kwiatkowski zelf repareerden makkelijk waardoor het peloton in sneltreinvaart op een lint de finalekilometer inreed. Mike moest op dat moment een klein gaatje dichten, maar kon zich mengen in de sprint.

Mike jammer genoeg ingesloten in sprint
Mike: "Toch een lastig dagje vandaag. Vooral doordat het steeds op en af liep en ook de plaatselijke omloop was moeilijk. Phil Bauhaus gaf aan dat hij minder was, waardoor ik mijn eigen plan mocht trekken. Op dat moment heeft Roy Curvers me nog geholpen. Op het slotklimmetje kon ik me net niet goed positioneren en zat ik dus wat te ver in de afdaling. Toch kon ik nog aardig opschuiven in de laatste kilometer. Maar toen de sprint begon kwam ik ingesloten te zitten. Daarna ben ik opnieuw aangegaan om top tien te rijden. Het insluiten was wel jammer, want ik had nog wat over. Maar een korte klassering zat er niet in." 

Tweede rit
Ook de route van de tweede rit over 180,5 kilometer is allerminst vlak. In het tweede gedeelte van de etappe zijn er vijf beklimmingen opgenomen. De top van de laatste ligt op dertig kilometer van de aankomst. Daarna gaat het in dalende lijn richting de finish, waardoor we een razendsnelle finale kunnen verwachten.
Mike: ''Een beetje te vergelijken met vandaag, alleen is de finale makkelijker."