Zesde dag in California brengt verbetering

Egan Arley Bernal heeft de leiding in de Tour of California heroverd. De Colombiaanse topklimmer greep op de voorlaatste dag de macht terug in de bergetappe naar South Lake Tahoe. Hij neemt de leiderstrui over van BMC-renner Tejay van Garderen. Mike herstelde zich en kon lang mee in deze zesde etappe. Hij kwam als 46e over de meet. Zijn achterstand 10 minuten en 15 seconden.

Sky zet Van Garderen onder druk
Nadat een vroege kopgroep met onder meer Tom-Jelte Slagter en Floris De Tier ingerekend was, namen de mannen uit de top van het klassement het commando over. Op de beklimming van Daggett Summit, een col van 12,7 kilometer aan 6,1%, was het Sky dat het tempo de hoogte in gooide, waarna Bernal in de aanval trok. Hij reed op de klim meer dan een minuut weg van Van Garderen en zijn eigen Sky-ploeggenoot Tao Geoghegan Hart. Na een korte afdaling volgde de slotklim naar South Lake Tahoe, maar daarin gaf Bernal zijn voorsprong niet meer uit handen. Hij boekte zo zijn tweede ritoverwinning van deze rittenkoers.

Mike mee tot aan Daggett Summit
"Gelukkig wat verbetering in deze zesde etappe. En dat was goed ook, want vandaag was het geen dag om slechte benen te hebben. BMC (met van Garderen) controleerde de hele dag totdat Sky ging versnellen en de eerste mannen gelost werden. Ik kon goed mee tot aan de voet van Daggett Summit. op deze klim van bijna dertien kilometer heb ik mijn eigen tempo gepakt en naar boven gereden. Morgen nog één keer volle bak."

Morgen staat in Sacramento een vlakke, laatste etappe op het programma. In totaal worden er 143 kilometer afgelegd en een vlak parcours. In het algemeen klassement staat Mike op een 68e plaats op 43 minuten en 28 seconden van de Columbiaan Bernal.

Back to Top