Het zit niet mee in California; valpartij in slotfase

De verwachte sprint op het einde van de vijfde rit in de Tour of California kwam er. Maar helaas zonder de renners van Team Sunweb. Mike en zijn ploeggenoten waren enkele kilometers voor de streep betrokken bij een valpartij. Ze kwamen uiteindelijk wel allemaal aan de eindstreep. Fernando Gaviria won de rit. De 23-jarige Colombiaan versloeg Caleb Ewan en Peter Sagan. Tejay van Garderen blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Vandenbergh bij vluchters
Na de eerste tussensprint van de dag, trokken vijf renners op pad. Stijn Vandenbergh was de aanstichter. Hij kreeg Ruben Campioni, Fabian Lienhard, Tanner Putt en Michael Rice met zich mee. Hij vijftal verzamelde drie en een halve minuut voorsprong, maar het peloton liet hen niet verder weg lopen. De vijf vluchters zouden het uiteindelijk niet redden, een stuiptrekking van Vandenbergh, Lienhard en Putt ten spijt.

Valpartij en pech ontsieren finale
Mark Cavendish leek door pech op vijftien kilometer van het einde een goed resultaat te kunnen vergeten. Ook Marcel Kittel had ruzie met zijn materiaal en moest eveneens wisselen van fiets. Hij zat echter achter een vervelende valpartij, waardoor hij niet meer zou meespelen voor de dagzege. Sunweb lag er met bijna de hele ploeg bij, inclusief sprinter Max Walscheid. 

Tegenspoed blijft Mike achtervolgen
Al niet fit vertrok Mike naar California. Daar volgde een paar lastige eerste dagen. Bij de tijdrit kon hij niet beschikken over een tijdritfiets en nu op de vijfde dag met de ploeg onderuit bij een valparti. Terwijl de valpartij in de Tour of Yorkshire nog maar tien dagen geleden was.
Mike: "Inderdaad, dat was ook weer een topdagje. Wat zaten in de voorbereiding op de sprint met Max (Walscheid, red.). En toen ging het plotsklaps mis. We gingen onderuit met bijna de hele ploeg. Zelf kreeg ik een tandwiel in mijn been. Maar dat valt gelukkig mee."

Klik hier voor de link naar de beelden van de valpartij.

Back to Top