Mike krijgt tijd om te herstellen in tweede rit

De Colombiaan Egan Bernal heeft de tweede etappe in de Tour of California gewonnen en heeft nu ook de leiding in het algemeen klassement. Het  toptalent van Sky soleerde op de steile Gibraltar Road naar de overwinning. Rafał Majka kwam als tweede over de meet, voor Adam Yates. Mike kwam als 63e over de eindstreep op 14 minuten en 24 seconden.

Eerste van twee bergritten
Het peloton zich opmaken voor de eerste van twee bergritten in deze Tour of California. Na 145 kilometer over glooiend terrein moesten de slotstroken van de steile Gibraltar Road (12 km aan 8%) een beslissing brengen op tweede wedstrijddag. Een trio met Adam De Vos, Ruben Companioni en Jonathan Clarke trokken in de aanval reden een maximale voorsprong bijeen van bijna vijf minuten. Zij hielden het vol tot net voor Gibraltar Road, toen was het liedje van de koplopers uitgezongen. De groep werd door BMC en Sky verder uitgedund tot een groep van een twintigtal renners. Op twee kilometer van de finish zette Bernal aan en liet de rest achter. De Nederlander Antwan Tolhoek probeerde het Colombiaanse toptalent te volgen, maar verloor toch terrein. 

Mike sprak over een rustige rit, waarin er voor het Team Sunweb geen plannen waren gemaakt. "Zodoende heb ik wat tijd gekregen om wat meer te herstellen", aldus Mike. Hij staat nu op een 57e plaats in de algemene rangschikking.

Back to Top