Openingsrit Tour of California

De openingsrit in de Tour of California is gewonnen door de Columbiaan Fernando Gaviria. Het 23-jarige sprinter was in de straten van Long Beach na 134 kilometer de beste in de massasprint. Hij drukte zijn wiel eerder over de meet dan Caleb Ewan en wereldkampioen Peter Sagan. Gaviria is daarmee ook de eerste leider. Mike kwam in dezelfde tijd als 33e over de streep.

Sprintersgeweld in Long Beach
Het peloton in deze Amerikaanse rittenkoers maakte zich op voor twaalf rondjes van dik elf kilometer rondom Long Beach. Andrei Krasilnikau en Tanner Putt waren de enige twee coureurs die er vandaag wat van probeerden te maken. Het tweetal was echter als een muis voor de kat en werd op vijf kilometer voor de meet ingelopen. De treintjes positioneerden zich een kilometer of tien voor de meet. Ook Team Sunweb was in de frontlinie te zien met Mike, die zich vooraan zette op zo'n zes kilometer voor de finish. Sunweb-sprinter Max Walscheid werd natuurlijk uitgespeeld. In een chaotische laatste kilometer reikte hij niet verder van een achtste plaats. 
 
Vooral proberen wat fitter te worden
Mike: "De leadout ging goed, maar in de échte sprint ging het wat mis. Daardoor kon Max geen goede sprint rijden. Zelf was ik niet écht denderend. Al viel het al bij al nog wel mee. Morgen is wat makkelijker. Gewoon doorkomen en proberen wat fitter te worden."
 
Back to Top