Mike houdt knap stand in heuvelachtige slotrit

Spraakmaker in de Tour of Yorkshire was Stéphane Rossetto. De Fransman won in Leeds de bijzonder lastige slotetappe. De 31-jarige Cofidis-renner soleerde na een rit van bijna 190 kilometer naar een knappe ritzege. Greg Van Avermaet werd tweede op 34 seconden en nam op de slotdag de leiderstrui over van Magnus Cort Nielsen. Mike kwam in deze heuvelachtige rit knap voor de dag met een 15e plaats op 1 minuut en 15 seconden van de Fransman.

Zestiende in het eindrangschikking
In het algemeen klassement werd Mike daardoor zestiende op 1 minuut en 21 seconden achter de Belg Van Avermaet. Het peloton vertrok ’s morgens vanuit Halifax voor een rit van 189,5 kilometer. Onderweg kregen zij zes beklimmingen voorgeschoteld. Rossetto maakte onderweg indruk met een lange solo. Eerst in een kopgroep, maar op de derde beklimming van de dag ging hij er met nog 116 kilometer te gaan ging alleen vandoor. Het grootste gedeelte van de rit zou hij solo aan kop van de wedstrijd rijden. In de finale barste de strijd om de eindzege los. Tijdens één van de vele hellingen moest leider Magnus Cort Nielsen lossen, waardoor Van Avermaet virtueel in de leiderstrui kwam te rijden. De eerste groep bestond toen uit tien renners. Mike zat op dat moment in de tweede groep van nog ongeveer 23 renners. Hij had mooi gezelschap van zijn vroegere Rabobank-team bij de beloften, zijn landgenoten Dylan van Baarle en Nick van der Lijke.

Valpartij in afdaling van eerste klim
Mike: "Het was gelijk koers op de eerste beklimming. Ik zat nog in het pelotonnetje dat je in het filmpje (zie onderaan, bij VIDEO) ziet. En toen kon die Engelsman de bocht niet kon houden, werd ik zo van de weg geblazen. Daar had ik wel last van, vooral mijn nek deed zeer. Na de eerste schermutselingen werd weer gecontroleerd gereden en kon ik even op adem komen. Daarna ontbrandde de koers op de laatste drie heuvels. Na de eerste klim kwam ik snel terug in de eerste groep. Op de laatste beklimming kwam ik echter in de tweede groep terecht. Daar reden we weer met zeven uit weg en kwamen zelfs bijna terug. Maar dat lukte helaas net niet. De uitslag was echter wel oké."

Hieronder de beelden van de valpartij van Mike.
Video

 

Back to Top