Walscheid sprint naar zege; Mike zevende

Max Walscheid bezorgde Sunweb een zege in de heuvelachtige derde etappe van de Tour de Yorkshire. Het was de vierde overwinning van Sunweb in dit wielerjaar. Na 184 kilometer was de lange Duitser in de straten van Scarborough sneller dan leider Magnus Cort Nielsen. Mike werd verdienstelijk zevende in de spurt van het peloton, dat nog uit zeventig renners bestond. Cort Nielsen breidt zijn leidende positie in het klassement uit met nog één dag te gaan door bonificatieseconden te pakken. Hij heeft nu tien tellen op van Avermaet.

Vlucht met de Greef
De vroege vlucht bestond vandaag uit vijf renners met daarin Robbert de Greef van de Roompot-Nederlandse Loterij als bekendste naam. Meer dan drie minuten kregen ze niet van het peloton, waardoor ze bij het ingaan van het laatste uur teruggegrepen werden door het peloton. In de slotkilometers hoopte Cort Nielsen zijn tweede etappezege op rij te boeken, maar Walscheid bleek net iets rapper te zijn.

Algemeen klassement
Mike staat na drie van de vier dagen op een 25e plaats op 47 seconden van leider Magnus Cort Nielsen.

Vol aan de bak in de tweede groep
Mike: "Er zaten een paar lastige klimmetjes in deze rit. Dat wisten we natuurlijk ook. BMC trok flink door, waardoor Walscheid in de problemen kwam. Ik ben met Johannes Fröhlinger bij hem gebleven, om hem terug te brengen. Echter onze Aussies zaten te ver en kwamen bij ons in de tweede groep terecht. Alles en iedereen keek toen naar ons en we hebben met z'n vieren de kloof van dertig seconden dichtgereden. In de finale zou ik Max afzetten. Maar toen ik dat wilde doen raakte hij me kwijt. Dat was op zo'n zeshonderd meter van de meet. Gelukkig kon hij nog buitenom en kon ik niks meer doen. Zodoende kon ik zelf wel nog voorin finishen."

Morgen staat de laatste rit in de Tour de Yorkshire op het programma tussen Halifax en Leeds, waarin het peloton liefst zes gecategoriseerde klimmen (met in totaal meer dan 3000 hoogtemeters) voor de kiezen krijgt.

Back to Top